Categories: PoliticieniUltima ora

Grindeanu: Ordonanta 13, abrogata duminica!

Intr-o declaratie publica transmisa live pe contul de Facebook al Guvernului Romaniei, premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca duminica va avea loc o sedinta de guvern pentru abrogarea OUG 13.

Sambata, presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat ca se gandeste la renuntarea la Ordonanta 13, dar ca totul depinde de premierul Sorin Grindeanu, care trebuie sa fie de acord cu astfel de masura. In urma cu doua zile, Grindeanu negase varianta renuntarii la controversatul act normativ. Primul ministru a spus, sambata seara, ca duminica va avea loc o sedinta de guvern pentru abrogarea Ordonantei 13. Grindeanu a sustinut ca a luat aceasta decizie dupa ce a ascultat vocea strazii si nu doreste ca Romania sa fie rupta in doua. „Nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. România, cred eu, în acest moment — prin tot ceea ce se întâmplă, pe de o parte, pe partea cealaltă — argumentele celor care ne-au susținut și ne-au votat—, pare ruptă în două, dacă nu chiar în mai multe bucăți. Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva”, a spus Sorin Grindeanu.

Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe. (…) Folosesc termenul «abrogare» (…) E termenul folosit de către Administrația Prezidențială, atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanță. Vom găsi calea legală, abrogarea, prorogare, ca să nu intre în vigoare această ordonanță.
Sorin Grindeanu

Premierul a mai declarat că toate deciziile luate de Curtea Constituțională, dar care nu au fost puse în practică vor fi transpuse în cel mai scurt timp în cadrul legal. „E nevoie de (…) o concordanță între ceea ce înseamnă deciziile Curții Constituționale și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curții Constituționale și de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu cadrul legal”, a afirmat Grindeanu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

7 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

9 ore ago