Categories: Primăria Timişoara

In cateva zile, primaria anunta cui da terenuri pentru case

Cele 128 de parcele pe care Primăria Timișoara le oferă tinerilor care vor să-și ridice locuințe vor fi atribuite în câteva zile. Asta susține primarul Nicolae Robu, conform căruia la jurizare au intrat nu numai dosarele depuse în ultimele luni, ci și cele… istorice.

Primăria are 128 de parcele, fiecare cu o suprafață aproximativă de 300 mp, situate în zona Ovidiu Balea, pentru tinerii de până la 35 de ani care vor să-și ridice locuințe. În noiembrie 2016, consilierii locali au votat regulamentul și criteriile pe baza cărora va fi făcută selecția tinerilor. Dosarele au putut fi depuse până pe 15 ianuarie, când au fost contorizate 254 de noi solicitări. Totuși, în jurizarea finală au intrat și dosare vechi. Primarul Nicolae Robu explică: „Toate datele au fost introduse pe calculator. Mie mi-au spus că au introdus în calculator tot ce este din istorie, pentru că nu se poate face o evidență decât dacă se face o comunicare că s-a făcut deliberarea și că dosarul a fost respins. Au fost puse toate cererile din istorie, pentru că au tot fost depuse și nu s-a făcut nicio jurizare. Și atunci, noi am fost obligați să introducem în competiție toate cererile”. Rezultatele vor fi anunțate în câteva zile. „Cel mai probabil săptămâna viitoare vom avea rezultatele. Pur și simplu se va comunica lista câștigătorilor și se atribuie terenurile”, mai spune Robu. Lista finală va fi aprobată prin hotărâre de consiliu local, parcelele urmând să fie repartizate în ordinea punctajului.

Tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani pot primi, gratuit, de la primării, terenuri de casă cu suprafețe cuprinse de până la 400 metri pătrați în orașe. Lucrările de construcție trebuie să înceapă în termen de un an de când a fost atribuit terenul. Dacă în cinci ani deținătorii terenului nu termină de construit, ei vor pierde dreptul de folosință gratuită.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

2 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

2 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

3 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

3 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago