Categories: Economic

Inspectie pe A1 Lugoj – Deva: intr-o saptamana ar trebui deschisa autostrada

Cei 15 km din autostradă A1 Lugoj – Deva, lotul 2, între nodurile Dumbrava și Margina, finalizați în decembrie 2016, ar trebui deschiși traficului în jurul datei de 10 februarie. Asta s-a anunțat, la jumătatea lui ianuarie, în ședință de guvern. Pe autostradă e acum inspecție.

Cei 15 km din autostradă A1 Lugoj – Deva, lotul 2, între nodurile Dumbrava și Margina, finalizați în decembrie 2016, vor fi deschiși traficului cam prin 10 februarie. Asta a anunțat, în ședința de guvern de joi, 12 ianuarie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, băgat în viteză de premierul Sorin Grindeanu cu o săptămână înainte. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă acum că, în zilele de 1 și 2 februarie, se fac verificări ale lucrărilor executate pe acest tronson. „Odată cu finalizarea inspecţiei comisiei întrunite, vom prezenta concluziile acesteia cu privire la stadiul lucrărilor pe acest segment de autostradă”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Lucrarea este executată de asocierea S.C. Salini Impregilo S.p.a. si S.e.c.o.l. – Societa Edile Construzioni e Lavori – Societate pe acţiuni
Valoarea contractului este de 562,73 milioane de lei, fără TVA.

Cei aproximativ 15 km din autostradă A1 Lugoj – Deva, lotul 2, între nodurile Dumbrava și Margina, sunt asfaltați ca-n palmă, dar stau închiși, deoarece, anul trecut, CNAIR a invocat lipsa cadrului legal pentru recepția parțială. „Refuzul de viză pentru Recepţia la terminarea lucrărilor, este invocat de faptul că «dispoziţiile legale, așa cum sunt prevăzute de Legea 10/1995, recent modificată și republicată în septembrie 2016, nu fac referire în mod expres la recepţionarea parţială, ci doar asupra unor lucrări prevăzute într-un contract»”, susținea CNAIR, pe 21 decembrie. Primul ministru Sorin Grindeanu i-a cerut, pe 6 ianuarie, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să găsească soluții. „Am identificat o soluție și am eliminat obstacolele birocratice existente la CNAIR. Cei 15 kilometri de pe porțiunile A, B şi C din lotul 2 vor putea fi deschiși după recepția la terminarea lucrării, care va avea loc între 6 şi 10 februarie”, a spus Cuc.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago