Categories: Alte sporturi

Meci greu, dar nu imposibil! Timisoara, la baraj cu Krasnii Iar, din Rusia

Cum era de aşteptat! Un adversar puternic, dar nu de neînvins, pentru bănăţeni, pentru a ajunge din nou în lumea bună a rugby-ului european. Campioana României la rugby, Timişoara Saracens, întâlneşte Krasnîi Iar, o puternică formaţie din Rusia, în drumul spre grupele Challenge Cup, ediţia 2017/2018.

„Știu că echipa rusă a avut un parcurs bun de calificare până la meciul cu baraj. În ceea ce ne privește pe noi ca echipă, obiectivele sunt aceleași — calificare în grupele principale și câștigarea campionatului intern. Trebuie să fim concentrați, să tratăm fiecare meci cu seriozitate, să îi respectăm ca adversari, să fim uniți și să credem în șansa noastră. Este un avantaj pentru noi că se joacă tur-retur și că practic calificarea se va juca acasă. Participarea în ediția trecută este un avantaj pentru noi, am luat contact cu ceea ce înseamnă rugbyul european la nivel înalt, știm unde ne sunt punctele slabe, pe ce trebuie să lucrăm ca să fim mai buni. Ne dorim să avem rezultate mai bune decât în ediția actuală, unde am avut o grupă cu adversari puternici”, a spus Vali Popârlan, căpitanul Timişoarei. pentru frr.ro.

Meciul tur va avea loc pe 1 aprilie, în Rusia, returul se va disputa pe 22 aprilie, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. În celălalt meci al play-off-ului, rușii de la Enisei STM Krasnoiarsk vor juca, tot în dublă manșă, pe 2 și 23 aprilie, cu italienii de la Mogliano Rugby. Echipele Krasnîi Iar și Mogliano Rugby au ajuns în play-off după ce și-au câștigat grupele de pre-calificare. În premieră, cele două echipe care se vor califica în grupe în urma partidelor de baraj vor juca o finală, pe 12 mai, la Edinburgh. Campioana României, Timișoara Saracens, a jucat și în ediția 2016-2017 în grupele Challenge Cup, cea de-a doua competiție valorică europeană intercluburi, venind tot din precalificări, ocupând ultimul loc în grupa a cincea, fără nicio victorie. Adversarele ei au fost Harlequins, Stade Francais și Edinburgh Rugby.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago