Robu, reactie la cati bani nu primeste Timisoara de la guvern: Sunt revoltat!

Propunea 15 investiții pe care guvernul să și le asume în Timiș, dar nici racordul la autostradă, nici spitalul regional, nici maternitatea, nici modernizarea Gării de Nord n-au fost prinse în bugetul de stat pe 2017. Primarul Nicolae Robu spune că n-a vorbit cu premierul Sorin Grindeanu pe această temă și nici n-o va face prea curând.

Pe 30 decembrie 2016, primarul Nicolae Robu l-a felicitat pe Facebook pe premierul Sorin Grindeanu și i-a făcut repede o listă cu investiții pe care guvernul ar trebui să și le asume. În total, 15 investiții de care, spune Robu, Timișul și Timișoara au nevoie pentru a se putea dezvolta în perioada următoare. Ce va trebui să facă guvernul condus de Sorin Grindeanu? Centura Sud și Vest, să construiască un racord la autostradă, spital regional, institut oncologic, maternitate, stadion, sală polivalentă și bazin de înot, să modernizeze Gara de Nord, să realizeze centre intermodale de mărfuri și de pasageri, să modernizeze aeroportul, să facă Muzeul Revoluției și să dea aloce bani pentru Timișoara – Capitala Europeană a Culturii.

O lună și jumătate mai târziu, după adoptarea bugetului de stat, Timișul s-a ales cu alocări modeste, contrar așteptărilor celor care se bazau pe faptul că premierul provine din această parte de țară. Practic, din „lista lui Robu” s-a cam ales praful „Vin pentru Institutul Oncologic banii pentru care ne-am luptat ani, vin 10 milioane pentru spitalul de copii, o sumă care nu este nominalizată (…) e la grămadă, dar mi-a adus garanții premierul Sorin Grindeanu că vor veni banii, ei se regăsesc în bugetul Ministerului Sănătății, chiar dacă nu apar personalizați. Și vin banii pentru aeroport”, spune edilul. Robu nu a comentat, în prima fază, felul în care au fost împărțiți banii. Acum a apărut prima reacție. „Nimic din ce am solicitat nu a fost prins la finanțare. De asta sunt revoltat. Am făcut o listă cu proiecte de interes pentru noi, ca județ. Sunt îngrijorat că nu regăsesc nici sumele pentru proiectul «Timișoara, Capitală Europeană a Culturii». O să vedem în etapa următoare, eu cred că nu se merge cu iresponsabilitatea atât de departe”, a declarat liberalul.

Nimic din ce am solicitat nu a fost prins la finanțare. De asta sunt revoltat.
Primarul Nicolae Robu

Robu spune că, în perioada în care bugetul s-a aflat în dezbatere publică și apoi a intrat în comisiile parlamentare, a vorbit o singură dată cu prim-ministrul Sorin Grindeanu. „M-a asigurat că vin cei 10 milioane pentru spitalul de copii. De fapt, eu i-am spus că de 10 milioane avem nevoie, realist vorbind. Puteam să vin cu mai mult, dar i-am spus că eu cred că e mai bine să mergem cu o sumă cât de cât moderată, realistă, acesta este termenul mai potrivit, și dacă reușim s-o cheltuim, pentru că lucrurile vor merge foarte bine cu firma care a preluat contractul, îl rog să aibă deschidere la rectificarea de buget și să suplimentăm suma”, a explicat Robu. Liberalul admite, pe de altă parte, că nu e momentul să ceară oarece clarificări. „Nu vă pot spune când voi vorbi cu premierul Grindeanu. Deocamdată aștept să se liniștească lucrurile. Vă dați seama că este un moment care nu cred că este potrivit”, a conchis primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

58 de minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

O oră ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago