Categories: Primăria Timişoara

Șoferi, mare grija! In doua saptamani incepe ridicarea masinilor parcate ilegal

În două săptămâni, mașinile parcate ilegal prin Timișoara vor putea fi ridicate din nou. Consilierii locali au votat, în ultimul plen, hotărârea care permite SDM să furnizeze acest serviciu. Pentru a-și recupera vehiculul, un șofer ar putea ajunge să plătească peste 100 de euro.

Legea permite, din nou, primăriilor să ridice mașinile parcate ilegal. Pentru asta, conform legii, trebuie să existe un serviciu funcțional de ridicare și depozitare a vehiculelor: „Ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care polițistul rutier o poate dispune când vehiculul staționează neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public și se realizează pe durata a 24 de ore, de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administrația publică locală”. În ultimul plen, consilierii locali au votat ca ridicarea mașinilor să fie efectuată de SDM, societate care deține spațiu de depozitare, oameni și utilajele necesare pentru a pune în aplicare legea.

Conform proiectului, vor putea fi ridicate și mașinile care încurcă lucrările. „Obiectul prezentului contract îl constituie delegarea de gestiune prin atribuire directă a serviciilor de blocare, ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor și remorcilor staționate neregulamentar, respectiv fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Timișoara, precum și relocarea vehiculelor oprite/staționate în zonele în care se execută lucrări și care blochează frontul de lucru în cadrul execuției lucrărilor de reabilitare, modernizare sau intervenție la infrastructura tehnico-edilitară și/sau carosabil, trotuare etc.”, este notat în referatul proiectului. Tariful pentru ridicarea vehiculelor parcate neregulamentar este de 150 de lei. Pentru relocare, adică ridicarea mașinii care împiedică buna efectuare a unor lucrări ale primăriei sau ale societăților primăriei se ajunge la 300 de lei, cu tot cu TVA. Atenție însă: dacă un șofer rămâne fără mașină pentru că a parcat-o neregulamentar, va trebui să plătească 500 de lei. Dacă se întoarce la mașină înainte de ridicare, șoferul plătește doar 150 de lei. Mașinile parcate neregulamentar vor începe să fie ridicate de pe străzi cam în două săptămâni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

2 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

5 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

5 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

5 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

5 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

6 ore ago