Cristi Balaj confirma suspiciunile timisorenilor: Iancu facea blaturi cu Dinamo

Poli Timişoara şi Dinamo Bucureşti nu s-au urât tot timpul, în ciuda alergiei suporterilor timişoreni la fostul club al miliţiei. Fostul arbitru Cristi Balaj are cea mai urâtă amintire legată de un oficial al vreunui club, când îşi aminteşte de Marian Iancu, fostul finanţator al Politehnicii Timişoara. Balaj crede că Iancu i-a păcălit mereu pe timișoreni.

În perioada în care Poli Timişoara era patronată de Marian Iancu, nu puţine erau vocile din Timişoara care suspectau o înţelelegere între acesta şi Cristi Borcea, pe atunci numărul 1 de la Dinamo. De altfel, doar în meciurile în care n-avea nevoie de puncte, Dinamo nu bătea pe Poli. Fostul arbitru Cristi Balaj afirmă că înaintea partidelor dintre bănăţeni şi „câini” se organizau adevărate chefuri cu conducătorii celor două echipe. „Marian Iancu este singura persoană pe care n-am s-o iert niciodată. Îmi pare rău pentru orice persoană care are probleme, dar ce am aflat ulterior despre el a fost inimaginabil. Despre regiile pe care le făcea, cum îi păcălea pe locuitorii din Timişoara. Nu întâmplător nu am fost unul dintre cei care atunci când m-a pălmuit am întors şi celălalt obraz. La meciurile cu Dinamo, puţină lume ştie că oamenii de la Timişoara făceau petreceri înaintea acelor jocuri, cu bodyguarzi care înconjurau clădirea, pentru a nu avea nimeni acces… Am aflat acest lucru de la unul dintre cei care au cântat la una dintre aceste petreceri. A fost chiar meciul în care Iancu era extrem de supărat pe Federaţie şi a băgat juniorii în acel joc. Eu am fost arbitru, s-a terminat egal”, a declarat Balaj, la ProSport LIVE.

Partida la care face Balaş referire a avut loc în martie 2007, când Iancu a trimis în teren, cu puţine excepţii, echipa de tineret. Chiar şi antrenor a fost Alin Artimon. Despre unul dintre cele mai ciudate meciuri conduse de băimărean, Balaş spune despre unul dintre cele mai ciudate meciuri pe care le-a condus că un jucător al lui Poli şi-a dorit chiar din start cartonaş roşu. „A fost singura dată când un jucător important al Timişoarei, nu-i dau numele, m-a înjurat în minutul 5. Am dus mâna spre cartonaşul roşu, dar mi-am dat seama că era cu spatele la camera de filmat şi nu aveam cum să-i citim buzele. Mi-am adus aminte de pledoaria lui Iancu la adresa mea, a fost singura dată când am fost fluierat pe un teren de fotbal. Am realizat că dacă dau cartonaş roşu voi fi găsit ţap ispăşitor. Jucătorul a plecat de lângă mine, l-am chemat, au venit şi alţi jucători tineri şi i-am spus în aşa fel încât să audă şi colegii lui: «M-ai înjurat să iei cartonaş roşu, să-ţi laşi colegii în 10 oameni? Stai în teren să te faci de râs, dacă interesul tău este altul». L-am umilit. Vă daţi seama, să scoţi în evidenţă că el vrea să ia roşu să-şi lase jucătorii în 10 oameni”, a mai povestit Balaj. Partida s-a terminat atunci egal 1-1, pentru timişoreni marcând Mansour. Echipa trimisă în teren de Poli a fost: Pantilimon – Latovlevici, Luchin, Scutaru, Matei – Patras, Daminuță, Omoduemuke, Alexa, Torje – Mansour.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

10 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

10 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

10 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 ore ago