Categories: Sănătate

Timisoara, tratata cu flit: spitalul regional nu vede niciun ban

Spitalul Regional de Urgență Timișoara nu intră în vederile Ministerului Sănătății în acest an. Un amendament care prevedea alocarea banilor pentru demararea acestui proiect, propus de liberalul Pavel Popescu, a căzut în comisia de sănătate în care se discută bugetul. A votat pentru și Bianca Gavriliță (PSD).

Sustinerea amendamentului meu pentru Spitalul Regional Timisoara – de la minutul 12:00. Am cerut suma de 700.000 de mii de lei adica 155 de milioane de euro amendand bugetul in doua ministere diferite, MS si MDRAP. S-au prioritizat urmatoarele orase: Iasi, Cluj, Craiova. Ministrul refuza si de aceasta data sa imi raspunda intrebarilor pe sume/termene/promisiuni concrete mentinand cutuma comunicarii PSDiste #altaintrebare.
Pe de alta parte, astept cu nerabdare data de 1 ianuarie 2018 (adica in 11 luni) cand salariul unui medic primar va ajunge la 3600 de euro si cel a unui rezident la 1200 de euro. Asa scrie in programul de guvernare.

Posted by Pavel Popescu on Friday, February 3, 2017

Guvernul României și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat, la jumătate lunii decembrie 2016, acordul privind construcția a trei spitale regionale, la Cluj-Napoca, Craiova și Iași. Construcţia acestora este inclusă în Strategia României pentru sectorul sănătăţii, dar şi în Programul Operaţional Regional pentru perioada 2014/2020. Contractul este în valoare de 1,5 milioane de euro, a anunţat reprezentanţa Comisiei Europene. Timişoara nu a fost inclusă pe lista beneficiarilor unui asemenea spital regional, care să acopere necesităţile judeţelor din vestul României. În programele electorale cu care s-au prezentat la alegerile generale, atât PNL, cât și PSD propuneau construirea unui spital regional în orașul de pe Bega.

Vineri, în comisia de sănătate a Parlamentului, în care se discută propunerea de buget pentru Ministerul Sănătății, deputatul PNL Pavel Popescu a propus și includerea Spitalului Regional de Urgență Timișoara. „Vreau să susțin un amendament privind alocarea a 700.000 lei pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Timișoara (de fapt, deputatul vorbea despre 700 de milioane de lei) Aș vrea să știu care este motivul pentru care orașul Timișoara, care din punct de vedere strategic pe plan național joacă un foarte mare rol, este lăsat la o parte, ca și obiectiv strategic în domeniul sănătății. Vreau să mai spun că pentru construcția unui astfel de spital în Timiș există, de mai mulți ani, și documentație întocmită, și teren disponibil cu toate facilitățile”, a afirmat Popescu, care a postat filmulețul în care își susține amendamentul. Liberalul a încercat să spună că Timișul contribuie cu cea mai mare sumă la bugetul de stat, dar a fost apostrofat imediat de unul dintre parlamentarii PSD, care i-a replicat că nu se află în acea comisie ca să fie „populist” și ca să-l vadă alegătorii. „Există foarte multă ambiguitate în acest buget. Nu vorbim de populism, populism este când promiți că se întâmplă niște lucruri. Avem o cameră plină cu astfel de proiecte”, a apucat să mai afirme Pavel Popescu. S-a trecut la vot, iar amendamentul a căzut. Au fost 20 de voturi contra, două abțineri și șapte voturi pentru. Unul dintre voturile pro a fost al deputatului PSD de Timiș Bianca Gavriliță.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago