Spitalul Regional de Urgență Timișoara nu intră în vederile Ministerului Sănătății în acest an. Un amendament care prevedea alocarea banilor pentru demararea acestui proiect, propus de liberalul Pavel Popescu, a căzut în comisia de sănătate în care se discută bugetul. A votat pentru și Bianca Gavriliță (PSD).
Guvernul României și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat, la jumătate lunii decembrie 2016, acordul privind construcția a trei spitale regionale, la Cluj-Napoca, Craiova și Iași. Construcţia acestora este inclusă în Strategia României pentru sectorul sănătăţii, dar şi în Programul Operaţional Regional pentru perioada 2014/2020. Contractul este în valoare de 1,5 milioane de euro, a anunţat reprezentanţa Comisiei Europene. Timişoara nu a fost inclusă pe lista beneficiarilor unui asemenea spital regional, care să acopere necesităţile judeţelor din vestul României. În programele electorale cu care s-au prezentat la alegerile generale, atât PNL, cât și PSD propuneau construirea unui spital regional în orașul de pe Bega.
Vineri, în comisia de sănătate a Parlamentului, în care se discută propunerea de buget pentru Ministerul Sănătății, deputatul PNL Pavel Popescu a propus și includerea Spitalului Regional de Urgență Timișoara. „Vreau să susțin un amendament privind alocarea a 700.000 lei pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Timișoara (de fapt, deputatul vorbea despre 700 de milioane de lei) Aș vrea să știu care este motivul pentru care orașul Timișoara, care din punct de vedere strategic pe plan național joacă un foarte mare rol, este lăsat la o parte, ca și obiectiv strategic în domeniul sănătății. Vreau să mai spun că pentru construcția unui astfel de spital în Timiș există, de mai mulți ani, și documentație întocmită, și teren disponibil cu toate facilitățile”, a afirmat Popescu, care a postat filmulețul în care își susține amendamentul. Liberalul a încercat să spună că Timișul contribuie cu cea mai mare sumă la bugetul de stat, dar a fost apostrofat imediat de unul dintre parlamentarii PSD, care i-a replicat că nu se află în acea comisie ca să fie „populist” și ca să-l vadă alegătorii. „Există foarte multă ambiguitate în acest buget. Nu vorbim de populism, populism este când promiți că se întâmplă niște lucruri. Avem o cameră plină cu astfel de proiecte”, a apucat să mai afirme Pavel Popescu. S-a trecut la vot, iar amendamentul a căzut. Au fost 20 de voturi contra, două abțineri și șapte voturi pentru. Unul dintre voturile pro a fost al deputatului PSD de Timiș Bianca Gavriliță.
Comentarii prin facebook