Categories: Primăria Timişoara

Audiente la Robu, numai pe alese: Nu-mi irosesc vremea cu subiecte care nu tin de mine

Vreți în audiență la primarul Nicolae Robu? Nu e deloc simplu să ajungeți în biroul edilului șef. E nevoie oricum de programare și trebuie să aveți de rezolvat chestiuni care chiar țin de primar. Robu susține că, de fapt, cele mai multe probleme reclamate de cetățeni sunt legate de justiție, nu de administrație.

A ținut până acum două audiențe online, pe Facebook, și nu are un program de audiențe obișnuit, așa cum au alți colegi din administrație. Primarul Nicolae Robu spune însă că vede cam 15-20 de oameni în fiecare lună, care vin să i se plângă de diverse probleme. Totuși, admite edilul șef, nu se ajunge atât de simplu la el. „Nu oricine vrea să vină la mine vine la mine. Nu am un program anume. Se cer audiențe, se spune pentru ce, iar aparatul de specialitate știe despre ce este vorba și dacă trebuie să ajungă la mine sau nu. Numai cu programare se poate. Ajung la mine cei care trebuie să ajungă la mine, pentru că mă ocup eu de astfel de probleme”, afirmă Robu. Cei mai mulți dintre cei care vor audiențe la primar, susține acesta, au, de fapt, probleme care nu țin de administrația locală. Acesta este și motivul pentru care solicitările sunt filtrate. „Sunt nemulțumiți în general oameni simpli care au, de fapt, probleme rezolvabile numai în justiție. Ei vor să ajungă la primar. Am avut nenumărate astfel de situații. Vin la mine, stau de vorbă cu respect, îi ascult și le explic în final: «Nu vă pot ajuta, trebuie să vă adresați instanțelor judiciare». Supărați, ei îmi dau replica «Sunteți la fel ca Ciuhandu, că nici el nu mi-a rezolvat problema, că eu de 10 ani tot vreau să mi-o rezolv». Și atunci normal că trebuie să introduc un filtru, că n-o să-mi irosesc vremea cu abordări de subiecte când știu din start că n-o să ajung niciunde”, a mai declarat primarul Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago