Bugetul Timișoarei a fost votat în unanimitate

Timișoara are de astăzi buget, PNL și PSD dându-și mâna pentru binele orașului. După o ședință destul de pacifistă, în care s-a mimat și puțină opoziție, toți cei 21 de consilieri prezenți au votat proiectul.
Executivul Primăriei a construit bugetul pe anul 2017 bazându-se pe o sumă totală de 307,3 milioane de euro, în creștere față de anul trecut când a fost de 278 de milioane de euro. Un procent de 27% din această sumă se îndreaptă spre dezvoltare. De altfel va fi un an al podurilor, dacă se poate spune așa, primăria intenționând să reabiliteze Podul Eroilor, Podul Ștefan cel Marte, Pasartela din Parcul Copiilor etc. De asemenea, va începe construcția unui nou pod peste Bega în zona Jiul.
În startul ședinței, consilierii au respins contestația USR prin care se încerca amânarea votării bugetului. Toți consilierii au fost de acord cu acest lucru. “Bugetul trebuie votat astăzi. Nu e timp de amânat, chiar dacă termenul legal ne permite să amânăm până în 5 aprilie. Cred că trebuie să fim serioși față de oraș”, a declarat liderul de grup al consilierilor PSD Dan Idolu. Prezent la ședință, senatorului USR Nicu Fălcoi nu i s-a dat voie să vorbească decât după ce discuțiile pe marginea bugetului au fost finalizate. Față de proiectul care a intrat în plen s-au făcut unele modificări în urma unor amendamente făcute de PSD. Ca de exemplu, alocarea a 250.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate în vederea construirii unei noi clădiri pentru Maternitatea Odobescu. Valoarea totală a amendamentele PSD-iștilor  sa ridicat la 750.000 de lei.
N-au lipsit nici micile contre de la ședință, cel mai mult discutându-se pe marginea unui sistem de supraveghere a malurilor Begăi în valoare de 1.300.000 de lei. „Pe malurile Begăi se circulă doar în zona centrală, în rest nu avem nici iluminat public. Ar trebui pus la punct iluminatul public şi ulterior să punem la punct sistemul de supraveghere@, a comentat PSD-istul Dan Idolu. În replică, primarul Nicolae Robu s-a plâns că în Timișoara sunt mulți hoți, iar acest sistem ar fi foarte eficient. “Vreți să se vandalizeze tot ce s-a făcut, în continuare? Nu cred că este cazul să ne batem joc de malurile Begăi. Trebuie să facem supraveghere, staţiile de transport de mijloace de transport în comun trebuie să fie supravegheate video şi o mulţime de locuri, pentru că vă rog să mă credeţi că în oraşul nostru există o mulţime de răufăcători”, a spus Robu. Totuși, după două ore de discuții, bugetul a fost votat de către toți cei 21 de consilieri prezenți la ședință.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

21 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago