Categories: CulturaUltima ora

E aprilie, e Bookfest la Timisoara! Patru zile pline pentru cei care iubesc cartile

Mircea Cărtărescu, Cristian Tudor Popescu, Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Aurora Liiceanu, Șerban Foarță, Ioana Pârvulescu, Ioana Nicolaie, Adriana Babeți. Și nu numai. Salonul de Carte Bookfest revine la Timișoara între 6 și 9 aprilie, spre bucuria iubitorilor de lectură, cu acces gratuit și reduceri.

A șasea ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara va avea loc în perioada 6-9 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT), iar programul va include lansări de carte, proiecție de film și întâlniri cu cei mai remarcabili autori contemporani. Oferta e mai mult decât generoasă: circa 25.000 de volume la cele mai bune prețuri și din cele mai variate domenii, lde la edituri precum Humanitas, Polirom, RAO, Corint, Curtea Veche, ART, Nemira, Trei, Univers, ALL, Nomina, Univers Enciclopedic, dar și distribuitori de carte străină ca Okian sau Astro.

Prima zi a Bookfest îl va avea ca protagonist pe reputatul traducător și poet Șerban Foarță, căruia îi vor fi dedicate două evenimente organizate de Editura Universității de Vest și de Biblioteca Județeană Timiș. De la ora 17, Șerban Foarță își va prezenta volumul „Un ev enorm şi delicat, Poeţi francezi ai veacului de mijloc, Tălmăciri şi glose”, apărut la Editura Universității de Vest, o antologie din cei mai renumiți poeți francezi ai Evului Mediu, iar de la ora 18, Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” va prezenta scurtmetrajul „ȘerbAnno Domini”. Programul complet al evenimentelor cât și eventualele modificări aduse acestuia pot fi consultate aici. La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă, programul fiind, în fiecare zi, între orele 10 și 20. Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România și Primăria Municipiului Timișoara.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

O oră ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

2 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago