Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, luni, la adunarea generală a Asociației Municipiilor din România, că va fi clarificată, cât de curând, legislația legată de finanțarea sportului de către autoritățile locale. Grindeanu spune că nu se mai poate ca problema să fie tratată diferit de la caz la caz.
Prim-ministrul Sorin Grindeanu a participat, luni, la adunarea generală a Asociației Municipiilor din România și, la final, a făcut declarații despre problemele pe care le reclamă primarii de mari orașe. Exemplul ales de premier: cel al finanțării, de către administrațiile locale, a activităților sportive. „Mai e o problemă, poate părea mică, dar știu că aproape fiecare dintre dumneavoastră vă confruntați cu ea, ca să vă dau un exemplu, cea legată de finanțarea sportului. Este o chestiune tratată în mod diferit de la o unitate administrativă la alta și nu există o practică unitară. De aceea, la ultima ședință de guvern, l-am rugat pe ministrul Tineretului și Sportului, împreună cu Ministerul Dezvoltării, cât mai rapid, să așezăm și această lege, să o clarificăm, pentru că de prea multe ori au fost – și avem exemple în acești ani – practici diferite de la un oraș la altul sau de la un consiliu județean la altul”, a declarat Grindeanu.
Ca fost președinte de consiliu județean, social-democratul cunoaște exact situația de la Timișoara, unde, de doi ani, nici CJ, nici primăria nu mai alocă bani pentru ONG-ul la care sunt asociate și pe care funcționează clubul de fotbal ACS Poli. Asta, deși în alte orașe finanțarea cluburilor sportive continuă fără probleme. Grindeanu a spus că situații similare au fost judecate diferite de unele instituții ale statului. „Există speţe similare în ţară, tocmai din acest punct de vedere se ajunge la un blocaj. Există speţe similare în ţară. Într-o parte, lucrurile sunt judecate, să spunem, într-un fel, nu neapărat… eu nu mă refer la instanţe, la ceilalţi, că vorbim de Curte de Conturi sau de oricine altcineva, în altă parte, la o altă unitate administrativ teritorială, lucrurile sunt judecate în alt fel. Tocmai de aceea, clarificarea acestei legislaţii, dându-vă un exemplu clar, trebuie să vină cât mai repede şi cred că de aici, teama anumitor colegi din administraţia locală, de a avea anumite iniţiative sau de a nu avea, mai degrabă, pentru că în momentul în care nu faci nimic, sigur nu greşeşti”, a mai precizat premierul. La întâlnirea de la București a participat și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cel care a reclamat în repetate rânduri dubla măsură cu care sunt privite acțiuni similare derulate în orașe diferite.
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…