Au trecut patru ani de când Primăria Timișoara și Universitatea Politehnică s-au asociat la Sala Polivalentă de la Baza 2, dar construcția nu e gata nici acum. Și mai incredibil este că nici măcar nu se știe când va fi terminată! Firma cu care UPT a avut contract nu vrea să plece de pe șantier, așa că situația va fi tranșată în instanță.
În martie 2013, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnică s-au asociat pentru construirea Sălii Polivalente de la Baza 2. Construcția, începută pe vremea mandatului de rector al lui Nicolae Robu și oprită din lipsă de fonduri, ar fi trebuit deschisă în iunie 2015, la Campionatul European de Baschet Feminin. E sfârșit de martie 2017, sala e tot în șantier, iar un termen de finalizare nu mai există demult. Practic, acum, nimeni nu știe când va fi gata construcția, iar situația frizează absurdul. „Am ajuns în instanță cu firma de construcții (Marrati Construcții SRL – n.r.). Contractul s-a terminat și am cerut ca firma să părăsească șantierul, pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Noi am solicitat întocmirea unui proces-verbal de predare-primire a situației actuale, pentru ca, ulterior, să refacem proiectul. Acum, proiectul este gata, am avea nevoie ca firma respectivă să părăsească șantierul și să facem o nouă licitație. Firma refuză însă să plece, deoarece consideră că, în toamna lui 2016, noi ar fi trebuit să prelungim contractul al cărui termen era până în 2014 și fusese deja prelungit de patru ori. La acel moment, firma era în insolvență și avea doar câțiva angajați. Sunt tot felul de subterfugii la care apelează. Solicită, de exemplu, o nouă evaluare, că lucrările ar fi mai multe decât cele decontate”, a explicat, la emisiunea Vocile Banatului, de la Digi24 Timișoara, rectorul UPT, prof. univ. dr. Viorel Șerban.
De lucru n-ar fi mai foarte mult. În plus, o parte din echipamente sunt cumpărate și ar trebui montate. Altele sunt cu cântec. „Practic, clădirea se poate considera închisă. Ar mai trebui făcut acolo finisarea, montarea scaunelor și tot ceea ce înseamnă legăturile pentru ventilație, protecție împotriva incendiilor. Ar mai fi de făcut 15-20% cel mult. Mare parte din echipamente sunt cumpărate, și asta este o altă dramă. Nu le putem folosi, pentru că suntem în conflict deschis cu firma respectivă, sunt 4 sau 5 procese numai cu firma care nu vrea să părăsească șantierul (…) S-au cumpărat niște rezervoare pe care le-am plătit, firma nu le-a plătit celui care le-a trimis, așa că firma care a făcut rezervoarele a venit peste noapte și le-a luat. Erau necesare pentru protecția împotriva incendiilor. Suntem în proces și acolo. Nu știu când vom reuși să ieșim din acest labirint al proceselor”, spune Șerban. „Suntem într-o situație hilară, în care tot ce depinde de noi este rezolvat. Avem bani, care așteaptă să fie dați către cei care ar câștiga licitația. Și nu putem, pentru că trebuie respectate niște etape. Dacă am reuși să evacuăm firma, cred că în maximum șase luni, cu licitație și cu tot, sala ar fi în stare de funcțiune”, a mai declarat rectorul Politehnicii. În septembrie 2010, Universitatea Politehnica din Timişoara, condusă de rectorul Nicolae Robu, a semnat contractul pentru construirea sălii polivalente, câștigătorul licitației, asocierea Marrati Construcţii SRL -Euroconstruct SRL, angajându-se să termine lucrarea în doi ani.
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…
O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…
În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…