Realizări de 42.6 milioane de lei, din care peste 7,5 milioane „decartate” de șoferii care au parcat prin Timișoara anul trecut. SDM și-a prezentat bilanțul pe 2016, din care nu se poate afla, nici de această dată, dacă societatea este pe profit sau merge în pierdere.
SC Drumuri Municipale Timișoara SA și-a întocmit raportul de activitate pentru anul 2016, în care a avut un număr mediu de angajați de 299. „Lucrările executate de societatea noastră sunt întreținere drumuri și străzi; realizarea de îmbrăcăminți asfaltice, beton și piatră spartă; construcții de drumuri și străzi noi; refacere străzi după spargeri și intervenții; construcții civile; administrare parcări publice și a locurilor de staționare-parcare (…); administrare panouri de afișaj; servicii de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, sau parcate neregulamentar; servicii publice de curățenie; comercializarea de materiale și semifabricate; lucrări de deszăpezire și combatere a poleiului; încercări de laborator”, se precizează în raport. Totalul realizărilor pe anul 2016 este 42,6 milioane de lei, cu tot cu TVA. cei mai mulți bani provenind de la bugetul local. Așa cum era de așteptat, principalul angajator al SDM este, așa cum era de așteptat, Primăria Timișoara. Din licitații câștigate din fondurile alocate de Consiliul Local Timișoara, SDM a primit 1,58 milioane de lei, cu tot cu TVA, pentru „Amenajare Inel IV sector str.Măcin-Constructorilor și racord str.Demetriade”, iar reparațiile și întreținerile de străzi din Timișoara au adus în conturile societății încă 16,04 milioane de lei, cu TVA.
SDM a câștigat, anul trecut, și lucrări în județ, în schimbul cărora a primit 12,1 milioane de lei, cu TVA, după cum urmează:
Un capitol special îl reprezintă gestionarea parcărilor din Timișoara. Suma totală care a intrat în conturile SDM este de 7,59 milioane de lei, cu TVA, cu aproximativ 400.000 de lei mai puțin decât în 2015. Cei mai mulți bani au provenit, așa cum era de așteptat, din sistemul Timpark. Totuși, față de anul 2015, când au realizate, din fonduri proprii, numai 66 locuri de parcare, în 2016, cei de la SDM susțin că au realizat 177 locuri de parcare, care au costat 1,21 milioane de lei. Iată unde sunt aceste parcări:
Nici din raportul SDM pe anul trecut nu se poate afla care au fost profitul sau, după caz, pierderile societății. Mai trebuie spus că SDM se ocupă exclusiv de întreținerea străzilor de piatră spartă și de semaforizarea și semnalizarea rutieră din Timișoara. Urmeaza că, în scurt timp, conform declarațiilor primarului Nicolae Robu, să primească și întreținerea străzilor și trotuarelor din oraș, pe o perioadă de 15 ani.
Black metalistii bucuresteni de la Akral Necrosis revin la Timisoara pentru un concert exclusiv alaturi…
Luna ianuarie nu va fi una plină pentru mari realizări pe teren pentru infrastructura rutieră…
Alți doi jucători de la câștigătoarea Diviziei Naționale de Seniori, CSM Constanța, și-au pus semnătura…
Handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara au reluat pregătirile în efectiv aproape complet. A lipsit…
În primele două luni de mandat, noua conducere a Consiliului Județean Timiș a atras fonduri…
„Ce fel de bărbat eşti să stai în spatele lui Lasconi? Păi mă, dacă mă…