Stadionul „Dan Paltinisanu” va fi demolat! Dobra promite in loc o arena de 31.000 de locuri ca la Craiova

Pe 20 martie, consilierii județeni vor vota bugetul județului, în cuantum de 682,7 milioane de lei. E în creștere cu aproape 23% față de anul precedent, dar cea mai mare parte va merge către cheltuieli de funcționare. Șeful CJ Timiș, Călin Dobra, vorbește însă despre un nou stadion și demolarea vechiului „Dan Păltinișanu”!

Bugetul CJ Timiș pe anul 2017 va fi de 682,7 milioane de lei, din care investițiile vor „înghiți” 205 milioane. Sunt multe proiecte, dar cele mai multe dintre ele se referă la întocmirea de documentații. Pentru ce? De exemplu, pentru un nou stadion, o nouă sala polivalentă de 16.000 de locuri și o maternitate, investiții aflate pe lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții. CJ va face actele, iar execuția va cădea în sarcina CNI. Consiliul județean va plăti 180.000 lei pentru documentația legată de sala polivalentă, 203.000 lei – pentru maternitate și 285.000 lei – stadion. Noua arenă ar urma să fie ridicată pe locul actualului „Dan Păltinișanu”, care va fi demolat. „În ceea ce privește stadionul, se merge pe varianta cu aproximativ 31.000 locuri, este modelul de la Craiova (…) Chiar va fi o investiție extraordinară în județul Timiș, pe actuala locație a stadionului, se va demola «Dan Păltinișanu» și se va face stadion nou. Realizarea unei astfel de investiții presupune un complex cu centre multifuncționale, un minihotel, spații comerciale, restaurant și tot ce presupune un astfel de proiect (…) Dacă reușim să semnăm cu Compania Națională de Investiții, se va trimite documentația la guvern pentru radierea stadionului vechi și construirea unei baze noi”, a spus Dobra.

Sala de sport cu 16.000 locuri ar urma să fie construită pe Calea Girocului, pe amplasamentul actual al centrului de situații de urgență al CJ Timiș, unde Compania Națională de Investiții a solicitat 5,5 hectare. Tot pe Calea Girocului, la unitatea militară, ANL ar urma să ridice 88 de apartamente, care vor fi împărțite egal între CJ Timiș și MApN. Înainte de asta însă, CL Timiș urmează să plătească, tot pentru documentații, 225.000 lei. Călin Dobra a anunțat și un proiect absolut nou, care prevede construirea a opt bazine de înot didactice în cele opt orașe din județ, în ritmul de două pe an. „Am avut discuții cu primarii și vrem să mergem pe un model pe care-l are Compania Națională de Investiții. Primăriile să pună teren la dispoziție, iar apoi să-și asume gestionarea unor astfel de investiții. Am avut deschiderea și sprijinul din partea celor opt primării de orașe, este o investiție a CJ, care vine în sprijinul localităților din Timiș (…) Nu vom merge pe varianta de bazin olimpic, ci pe bazin didactic, acoperit, care să fie deschis pentru copii, dar cu posibilitatea de acces contra cost”, a expliccat șeful CJ Timiș. Studiul de oportunitate va fi finanațat cu 80.000 de lei, dar construcția efectivă a unui bazin e puțin probabil că va începe în acest an.
Proiectul de buget poate fi consultat aici.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

10 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

10 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 ore ago