Pe 20 martie, consilierii județeni vor vota bugetul județului, în cuantum de 682,7 milioane de lei. E în creștere cu aproape 23% față de anul precedent, dar cea mai mare parte va merge către cheltuieli de funcționare. Șeful CJ Timiș, Călin Dobra, vorbește însă despre un nou stadion și demolarea vechiului „Dan Păltinișanu”!
Bugetul CJ Timiș pe anul 2017 va fi de 682,7 milioane de lei, din care investițiile vor „înghiți” 205 milioane. Sunt multe proiecte, dar cele mai multe dintre ele se referă la întocmirea de documentații. Pentru ce? De exemplu, pentru un nou stadion, o nouă sala polivalentă de 16.000 de locuri și o maternitate, investiții aflate pe lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții. CJ va face actele, iar execuția va cădea în sarcina CNI. Consiliul județean va plăti 180.000 lei pentru documentația legată de sala polivalentă, 203.000 lei – pentru maternitate și 285.000 lei – stadion. Noua arenă ar urma să fie ridicată pe locul actualului „Dan Păltinișanu”, care va fi demolat. „În ceea ce privește stadionul, se merge pe varianta cu aproximativ 31.000 locuri, este modelul de la Craiova (…) Chiar va fi o investiție extraordinară în județul Timiș, pe actuala locație a stadionului, se va demola «Dan Păltinișanu» și se va face stadion nou. Realizarea unei astfel de investiții presupune un complex cu centre multifuncționale, un minihotel, spații comerciale, restaurant și tot ce presupune un astfel de proiect (…) Dacă reușim să semnăm cu Compania Națională de Investiții, se va trimite documentația la guvern pentru radierea stadionului vechi și construirea unei baze noi”, a spus Dobra.
Sala de sport cu 16.000 locuri ar urma să fie construită pe Calea Girocului, pe amplasamentul actual al centrului de situații de urgență al CJ Timiș, unde Compania Națională de Investiții a solicitat 5,5 hectare. Tot pe Calea Girocului, la unitatea militară, ANL ar urma să ridice 88 de apartamente, care vor fi împărțite egal între CJ Timiș și MApN. Înainte de asta însă, CL Timiș urmează să plătească, tot pentru documentații, 225.000 lei. Călin Dobra a anunțat și un proiect absolut nou, care prevede construirea a opt bazine de înot didactice în cele opt orașe din județ, în ritmul de două pe an. „Am avut discuții cu primarii și vrem să mergem pe un model pe care-l are Compania Națională de Investiții. Primăriile să pună teren la dispoziție, iar apoi să-și asume gestionarea unor astfel de investiții. Am avut deschiderea și sprijinul din partea celor opt primării de orașe, este o investiție a CJ, care vine în sprijinul localităților din Timiș (…) Nu vom merge pe varianta de bazin olimpic, ci pe bazin didactic, acoperit, care să fie deschis pentru copii, dar cu posibilitatea de acces contra cost”, a expliccat șeful CJ Timiș. Studiul de oportunitate va fi finanațat cu 80.000 de lei, dar construcția efectivă a unui bazin e puțin probabil că va începe în acest an.
Proiectul de buget poate fi consultat aici.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…