Categories: Politicieni

Pe tema deconcentratelor din Timis, PSD trimite ALDE la plimbare

ALDE spune că discută, dar PSD anunță că nu negociază funcții publice. În Timiș, eventuala împărțire a funcțiilor de șefi de deconcentrate ar putea să nu „curgă” așa cum își doresc oamenii lui Călin Popescu-Tăriceanu. Tot ce pot oferi social-democrații sunt eventuale… funcții de viceprimar.

La trei luni de la alegerile parlamentare, funcțiile de șefi prin diversele instituții deconcentrate încă nu au fost împărțite așa cum se aștepta activul de partid care a prestat în campanie. Lucrurile pare că încep să se miște însă, astfel că, la nivel de zvon cel puțin, s-ar pregăti unele schimbări. Președintele ALDE Timiș, deputatul Marian Cucșa, spune că urmează să aibă loc discuții. „În teritoriu ne dorim să fie reprezentați în instituțiile publice oameni de calitate, nu contează apartenența politică. Avem foarte mulți oameni buni. Nu am analizat instituțiile, să vedem exact. Vom avea discuții cu PSD, poate chiar în această săptămână. Vom avea discuții cu Călin Dobra și cu Alfred Simonis și abia apoi voi putea da detalii (…) Sunt instituții care nu au conduceri în momentul de față și trebuie ocupate posturile. E liber la ANIF, la Garda de Mediu, la APIA este liber un post de director adjunct, mai sunt câteva”, a declarat, pentru deBanat.ro, Cucșa. Președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra, spune însă că nici vorba de așa ceva, iar o eventuală ofertă către colegii de coaliție de la ALDE nu poate viza funcții în deconcentrate. „Nu negociez funcții publice în nicio instituție. Singurul lucru care se poate negocia sunt funcțiile alese. Identificăm un model, cum a fost la Ghiroda, unde am schimbat de comun acord viceprimarul, să punem un viceprimar ALDE, în locul unuia de la PSD. În rest, un director de instituție… eu nu negociez cu niciun partid politic”, ne-a declarat Dobra.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

3 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

3 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

4 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

5 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

5 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

8 ore ago