Categories: Poli Timisoara

Va ramane Timisoara cu o singura Politehnica? Totul depinde de jocurile din play-out

Poli Timişoara a încheiat sezonul regulat pe penultimul loc, cu doar un punct peste „lanterna roşie” ASA Târgu Mureş şi cu trei mai puţine decât Pandurii Târgu Jiu, urmând să mai dispute 14 jocuri decisive în play-out pentru supravieţuirea în primul eşalon. De evitarea retrogradării se leagă şi existenţa clubului „transferat” în 2012 din Recaş.

Este greu de crezut că Poli Timişoara ar mai fi activat dacă nu primea şansa să evolueze din nou în Liga I, chiar dacă a acceptat pasivul de -14 puncte cu care a plecat la drum înaintea actualului sezon. Speranţele timişorenilor s-au legat şi de recuperarea celor 8 puncte pentru neîndeplinirea baremului în play-out-ul de anul trecut, după ce s-au adresat la TAS. Cum decizia a fost defavorabilă clubului timişorean, Poli va pleca la drum în actualul play-out cu doar 7 puncte, nu cu 14, câte ar fi avut dacă răspunsul de la TAS ar fi fost favorabil, ceea ce ar fi făcut evitarea retrogradării mai uşoară. Chiar şi aşa, Poli are şanse să prindă locul care ar duce-o la disputarea barajului pentru supravieţuirea în Liga I, ceea ce nu e puţin lucru, mai ales dacă ţinem cont de pasivul de -14 puncte cu care s-a plecat la drum înainte de startul sezonului.

Bănăţenii se vor lupta pentru supravieţuire cu ASA Târgu Mureş şi Pandurii Târgu Jiu, două echipe aflate într-o evidentă derivă. În hora retrogradării ar mai putea intra Concordia Chiajna, FC Voluntari, CSM Poli Iaşi şi chiar FC Botoşani, diferenţa dintre aceste echipe şi Poli Timişoara fiind între 6 puncte şi 9 puncte. În eventualitatea în care retrogradarea nu va putea fi evitată, Poli Timişoara are toate şansele să dispară de pe harta fotbalului românesc, fiind imposibilă finanţarea în eşalonul secund, de unde nu intră bani cu care echipele să poată supravieţui, aşa cum se întâmplă cu banii primiţi de trupele din Liga I din partea LPF. De altfel, Poli nu a dat faliment în ultimul doar pentru că a primit sumele de bani din partea LPF, implicarea mediului privat din Timişoara şi Banat fiind aproape nulă, în timp ce Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, finanţatorii ONG-ului înfiinţat acum cinci ani, au primit interdicţie în privinţa finanţării echipei din partea Curţii de Conturi în urmă cu un an şi jumătate.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

12 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

13 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

14 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

16 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

17 ore ago