Categories: Justitie

Cel mai cautat roman a fost gasit: Sebastian Ghita a fost prins pe strada, la Belgrad!

Sebastian Ghiță a fost reținut, în noaptea de joi spre vineri, în Belgrad, potrivit politiei romane, care precizeaza ca fostul deputat s-a legitimat cu acte false. Omul de afaceri se află în custodia poliției din Belgrad, urmând să se desfășoare procedurile de extradare, după ce autoritățile sarbe vor finaliza ancheta privind actele false folosite de fostul deputat.

„În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în cursul acestei nopți, în Belgrad, a fost localizat și reținut, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. Mulțumim reprezentanților instituțiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croația, Austria, Italia si Franța, precum și partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz (…) În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din UE”, precizeaz un comunicat al IGPR. La jumătatea lunii martie, HotNews.ro a scris că omul de afaceri, dispărut din 21 decembrie 2016, ar fi fost localizat în Serbia, însă informația a fost negată de autoritățile române. Întrebată de ce oficialii romani, inclusiv premierul Sorin Grindeanu, au negat această posibilitate, ministerul de Interne, Carmen Dan, a spus că „probabil la acel moment aceasta era realitate. Refuz să cred că autoritățile române au dezinformat”. Ghiță ar fi fost prins pe stradă, alături de fratele său.

Ghiță era sub control judiciar și avea interdicție de a părăsi țara. Pe numele lui au fost emise două mandate de arestare în lipsă. Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată în doua dosare penale, în care mai sunt acuzați foști șefi din Poliție și Parchet din Prahova, respectiv fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu. Omul de afaceri este urmărit penal și în alte două dosare de coruptie: unul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 și cel în care cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herțanu, este acuzat de fraude cu fonduri europene și alte infracțiuni, alături de fostul șef al CJ Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, Vlad Cosma. Sebastian Ghiță era dat în urmărire internațională prin Interpol. (sursa foto: www.tvr.ro)

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago