Categories: SocialUltima ora

Chemat sa dea explicatii la Politia Locala pentru ce posteaza pe Facebook! Ireal de ce ar putea fi sanctionat

Unul dintre contestatarii cei mai cunoscuți ai șefului Poliției Locale, dar și ai primarului Nicolae Robu, s-a trezit că trebuie să dea cu subsemnatul pentru niște postări de pe Facebook! Corneliu N. Vaida a fost invitat la sediul Poliției Locale pentru a da explicații legate de o fotografie cu mașini ale „localilor” parcate ilegal.

Revoluționarul Corneliu N. Vaida este administratorul unui grup de Facebook denumit „Cerem demisia directorului Poliției Locale Timișoara – Dorel Cojan”. La mijlocul săptămânii trecute, el a distribuit o postare de pe o altă pagină de pe rețeaua de socializare, care înfățișa două mașini ale Poliției Locale parcate pe mijlocul trotuarului, astfel încât pe acolo nu mai putea trece nimeni, nici măcar o mamă care-și plimba bebelușul în cărucior. Imaginea a fost surprinsă chiar în fața sediului Poliției Locale. Textul postat de Vaida: „Milițiene Cojan, tu și adunătura ta de nesimțiți, ce-ar fi să vă auto-amendați?”. Surpriza a venit însă marți, 18 aprilie, când Corneliu Vaida s-a trezit… citat la Poliția Locală! Lui i-a fost adusă acasă o invitație cu antetul instituției conduse de Dorel Cojan, tema acesteia fiind „conținutul mesajelor postate pe rețelele de socializare respectiv Facebook în data de 13.04 și 14.04.2017, în vederea clarificării”. Este vorba exact despre acele postări în care Vaida face referire la mașinile agenților, parcate ilegal. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, invitația este semnată de un polițist local cu care Corneliu Vaida a avut, în trecut, un schimb incredibil de replici, agentul vorbind în termeni mai mult decât elogioși despre „menegerul” instituției la care este angajat.

Mai trebuie spus că în invitația respectivă, lui Vaida i se precizează, negru pe alb, că dacă nu se prezintă, „se vor aplica sancțiunile prevăzute de art. 2, pct. 33 din Legea 61/1991, republicată”. Conform legii publicate pe site-ul Poliției Locale Timișoara, articolul 2 spune că „constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni (…)”, iar punctul 33 are următorul conținut: „neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li sa (s-a – n.r.) încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie”…

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

11 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

13 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

14 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

14 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

14 ore ago