Categories: Economic

Noutati din domeniul vamuirii, intr-un seminar la CCIAT

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş va organiza un nou seminar dedicat mediului de afaceri local. De această dată, parteneri ai acţiunii vor fi cei de la Direcţia Regională Vamală Timişoara. Cei prezenţi la discuţiile programate joi vor afla noutăţi despre vămuirea centralizată, despre statutul de agent economic autorizat şi despre simplificarea declaraţiilor vamale.

„Este un eveniment important organizat împreună cu Direcţia Vamală, pentru că, începând cu luna martie, au apărut o serie de noi reglementări în domeniul legislaţiei vamale şi vrem ca toţi operatorii din judeţ cu activităţi de import-export să fie informaţi de la sursă şi cât mai repede”, explică Florica Chiriță, director executiv al CCIA Timiș. Vor fi trei subiecte principale abordate, a anunţat Gabriel Moldovan, director executiv al Direcţiei Regionale Vamale Timişoara. „Evenimentul face parte din acţiunile Direcţiei Generale Vamale şi ale structurilor teritoriale ale instituţiei, de implementare a măsurilor ANAF care să ducă la creşterea gradului de încasare a veniturilor la stat. La acest seminar vor fi abordate trei subiecte majore: conceptul de vămuire centralizată la nivel național, statutul de agent economic autorizat și aplicarea simplificărilor în declararea mărfurilor”, a spus Moldovan. Seminarul este programat la sediul CCIAT din Piaţa Victoriei, joi, 20 aprilie, de la ora 10.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

40 de minute ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

4 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

4 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

4 ore ago

Jr. NBA League România: Divizia Southwest, la final. Rezultatele înregistrate și programul sferturilor de finală

Prima fază din Conferința de Vest a Jr. NBA League România s-a încheiat recent, când…

5 ore ago