Dobra: Cred ca glumim cand emitem pretentii legate de sala polivalenta

Decizia legată de Sala Polivalentă de 16.000 de locuri aparține exclusiv Companiei Naționale de Investiții, dar încă nu există un termen până la care urmează să se pronunțe specialiștii acesteia. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, spune că vor fi analizate ambele amplasamente propuse, cel de la Giroc și cel din zona stadionului „Dan Păltinișanu”.

Discuțiile pe tema sălii polivalente nu par să se termine prea curând, în condițiile în care nu există o decizie oficială în ceea ce privește amplasamentul. „Avem nevoie de sala de 3.000 de locuri să se finalizeze, dar avem nevoie de sala de 16.000 locuri, care este un proiect-pilot la nivel național. Nu există în România așa ceva, iar valoarea estimativă este de 50 de milioane de euro. Cred că glumim când emitem pretenții legate de locație. Nu e rolul meu să demonstrez care este cea mai bună locație. Rolul meu a fost să prezint specialiștilor de la CNI acel teren. Specialiștii de la companie vor demonstra care este cel mai potrivit și vor prezenta situația ambelor amplasamente. E important ca investiția să fie realizată. Nu ne jucăm în orgolii sau ambiții cine face sala”, a declarat, miercuri, președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Acesta nu știe însă când ar putea veni o decizie clară de la CNI. Conform acestuia, la Giroc ar urma să fie realizat, de fapt, un complex sportiv și un parc de agrement. Primarul Nicolae Robu a anunțat, marți, că dacă guvernul nu vrea să facă sala de sport în zona complexului „Dan Păltinișanu”, investiția va fi realizată cu bani de la bugetul local. Edilul estima costuri de 20 de milioane de euro și un termen de finalizare de trei ani.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

48 de minute ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

5 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago