Categories: Primăria Timişoara

Organigrama Primariei Timisoara e inca secreta. A trecut aproape un an de cand a fost anuntata

Se face în curând anul de când primarul Nicolae Robu vorbește despre o nouă structură a instituției pe care o conduce. Propunerea de modificare a bătut pasul pe loc pe CD Loga 1 timp de vreo opt luni, iar acum lâncezește la ANFP. Edilul încă păstrează secretul asupra schimbărilor.

În iunie 2016, după ce a câștigat al doilea mandat de primar, Nicolae Robu a anunțat că dorește să schimbe modul de lucru în instituția de pe CD Loga. Primul lucru: o nouă organigramă. Sună simplu, dar nici până acum noul „schelet” pe baza căruia ar trebui să funcționeze primăria nu este gata. Organigrama s-a împotmolit în prima fază la Serviciul Resurse Umane al PMT. „Au fost diverse lucruri care au intervenit, acum nu mai intervine nimic (…) Acum să nu credeţi că s-a lucrat tot la organigramă. Nu a fost o preocupare prioritară pentru noi. Am lăsat lucrurile să mai curgă, pentru că şi organigrama cu care funcţionăm acum tot de mine a fost gândită. Prin urmare, nu are cum să fie aşa rău”, declara, în ianuarie, edilul. Cu chiu, cu vai, propunerea de organigramă a ajuns, în cele din urmă, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, instituție al cărei acord este obligatoriu. „Săptămâna viitoare avem promisiuni că vom primi acest acord. Am înțeles că a fost analizată (organigrama – n.r.), ne-au cerut tot felul de clarificări, să vadă și schema completă de personal, cine este pe post… Ce treabă are o instituție a statului cu organigrama autorității locale, dacă tot scrie în lege că suntem autonomi?”, spune acum edilul.

Abia după aprobarea noii organigrame ar putea fi organizate concursuri pentru posturile de directori de direcții în Primăria Timișoara. În prezent, este ocupată cu numire cea de director la Direcția de Dezvoltare, unde Magda Nicoară i-a luat locul Aurei Junie. Este liber și postul de director la Patrimoniu, după ce Laura Koszegi a ales să plece la Consiliul Județean Timiș, pe o funcție similară. Cu numire este ocupat, din vara lui 2016, și postul de secretar al PMT, unde Simona Drăgoi i-a urmat lui Ioan Cojocari. Și funcția de arhitect-șef, ocupată în prezent cu delegare de Sorin Ciurariu, ar trebui scoasă la concurs. Rămâne de văzut dacă va fi așa, pentru că, între timp, primarul Nicolae Robu a ajuns la concluzia că interimatul face bine mersului lucrurilor într-o instituție. Ca o comparație, noua organigramă a CJ Timiș a fost întocmită, aprobată de ANFP și votată în plen în trei luni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

34 de minute ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

13 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

19 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

19 ore ago