Categories: Primăria Timişoara

Pauza pe santierul de pe strada Popa Sapca. Stau si muncitorii, stau si arheologii

Pe strada Popa Șapcă, lucrările de extindere la patru benzi au luat o pauză. Urmează să se facă descărcarea arheologică, dar avizele de la Comisia Națională de Arheologie nu au ajuns încă la Timișoara.

Acum câteva săptămâni, muncitorii care lucrau pe Popa Șapcă au descoperit niște vestigii. Conform specialiștilor, este vorba despre fragmente dintr-o fortificație austriacă, parțial distruse. „La o anumită adâncime se păstrează încă fundațiile. Din fericire, nu vor fi distruse de lărgirea drumului (…) E bine pentru noi, ne permitem acum să luăm toate coordonatele și să avem documentată de acum înainte cu exactitate limita estică a fortificației austriece”, explica, la vremea respectivă arheologul Dorel Micle. Lucrările sunt încă oprite și la această dată, pentru că se așteaptă, de la București, un aviz de la Comisia Națională de Arheologie. „Am trimis raportul pentru ce am lucrat până acum, s-au făcut niște recomandări, cei din comisie decid ce se întâmplă mai departe (…) Vom săpa pe lângă pasaj, pe unde nu încurcăm circulația. Oricum în acea zonă totul este distrus, se vede cu ochiul liber că sunt utilități până la doi metri adâncime”, spune Micle.

Până să poată fi reluate lucrările pe strada Popa Șapcă, muncitorii sunt la treabă pe Bd. Antenei. „S-au oprit puțin lucrările pe Popa Șapcă. Vor merge mai greu lucrările acum, pentru că la orice descoperire trebuie să se întrerupă lucrările. Se lucrează în colaborare la găsirea celor mai bune soluții de mutare a rețelei de gaz, care nu este așa cum se presupunea că este și, prin, urmare trebuie mutată. Și pentru acest motiv lucrările au fost stopate”, a declarat primarul Nicolae Robu. Lucrările de lărgire propriu-zisă a pasajului nu au început încă, pentru că, în acest moment, nu există un aviz de la CFR. După ce acesta va ajunge la Timișoara, traficul pe strada Popa Șapcă va fi închis integral, însă va fi creată o variantă alternativă. „Când se va lucra la pasajul propriu-zis va fi întreruptă circulația un timp destul de lung pe Popa Șapcă, la efectuarea lucrărilor în subteran și pentru evacuarea apelor pluviale, pentru realizarea sistemului de pompare și alte cele. Trebuie să asigurăm o alternativă, așa că facem drumul care va lega sensul giratoriu de la mall de str. Demetriade”, afirmă edilul.

Proiectul prevede lărgirea la patru benzi a străzii Popa Șapcă și a Bd. Antenei, urmând să fie create trotuare și piste de biciclete noi. Va fi amenajată, de asememea, intersecția str. Aristide Demetriade cu Popa Șapcă și Bd. Antenei. Bd. Antenei va avea și el patru benzi de circulație. Lucrarea costă 28,5 milioane de lei, cu tot cu TVA și este executată de asocierea SC Sylc Con Trans SRL – lider, cu SC Tableros Y Puentes SA și SC Petrucco SA.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

6 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

6 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

7 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

7 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago