Categories: Primăria Timişoara

Poate a treia oara e cu noroc! Piata Badea Cartan, scoasa din nou la licitatie

Piețe SA încearcă, din nou, să găsească un constructor care să facă lucrările de modernizare pentru Piața Badea Cârțan. Asta, după ce, până acum, două licitații organizate deja nu au avut succes. Prețul propus este de peste 291.000 de euro.

Pe 19 aprilie a fost publicat pe SEAP anunțul de licitație pentru „executarea lucrărilor de construire pentru modernizare Piața Badea Cârțan, constând în construcția de chioșcuri și hală sub structurare de acoperire existentă”. Piețe SA are prevăzută investiția în bugetul pe 2017, dar caută pentru a doua oară în acest an un constructor. La licitația din ianuarie au fost patru ofertanți, dar niciunul nu a îndeplinit condițiile. „Prima licitație a fost anul trecut, când au fost cinci firme, care nu au îndeplinit condițiile. La a doua licitație au fost patru firme, în această situație. Sunt niște condiții mai speciale impuse de proiectant. Acum le-am dat detaliat condițiile speciale, care fac referire la construcția în sine”, spune Victor Ștefan, directorul Piete SA. Valoarea estimată a lucrării este de 1,326 milioane de lei, cu tot cu TVA. Ofertele pot fi depuse până pe 5 mai, criteriul pe baza căruia va fi desemnat câștigătorul fiind prețul cel mai mic.

În perioada 1994-1996 a fost construită hala pentru produse din lapte şi carne și au fost amplasate câteva chioşcuri. În perioada 2010-2011 au fost construite chioşcuri și a fost ridicat un pavilion temporar pentru vânzarea produselor de artizanat, în cadrul halei pentru lapte şi carne. Piața nu este însă deloc atractivă pentru comercianți, mai ales pe timp de iarnă, când vântul suflă printre tarabe mai ceva ca afară. Lucrările pe care vrea să le realizeze acum Piețe SA includ o închidere pe structura uşoară din panouri sandwich, dar şi o acoperire din policarbonat celular. Conform caietului de sarcini, „în anumite zone se va realiza acoperirea generală cu membrane şi mesh pentru parazăpadă, pentru o mai bună protecţie împotriva intemperiilor”. În plus, acoperișul va fi coborât de la 8 metri, cât este acum, la ceva mai mult de 6 metri.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

O oră ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

3 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

4 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

4 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

4 ore ago