Categories: Partide

Robu a anuntat pe cine se bazeaza la alegeri. Cum ar putea face echipa Pirtea si Popoviciu

Cu două săptămâni înainte de alegerile pentru funcția de președinte al filialei PNL Timiș, Nicolae Robu și-a anunțat echipa. Din ea fac parte și 10 primari, dar și deputatul Marilen Pirtea, pentru care se pregătește funcția de prim-vicepreședinte. Viitorul lui Alin Popoviciu în filială depinde acum de Robu.

PNL Timiș intră încet, dar sigur în febra alegerilor pentru funcția de președinte. Acestea sunt programate pe 22 aprilie, singurii candidați fiind Nicolae Robu și Alin Nica. „Echipa noastră, şi eu zic că este o echipă destul de mare, este deschisă tuturor celor care înţeleg că trebuie să funcţioneze în armonie. Din partea noastră nu o să vedeţi împroşcări cu noroi ale colegilor. Ne vedem de treabă şi ne-ar plăcea ca încă de acum în PNL Timiş să existe respect între toţi membrii. Vrem să existe cel puţin relaţii de colegialitate, de colaborare. Nu vrem ranchiuni, nu vrem spirit revanşard, nu vrem să creăm cetăţenilor imaginea unei structuri politice măcinate de conflicte interne”, a declarat, vineri, Robu. El și-a anunțat și echipa cu care „atacă” acest scrutin. Astfel, din Biroul Politic Judeţean vor face parte, în ordine alfabetică, Bitea Nicu, Bogdan Ciprian, Buboi Cosmin, Buciu Claudiu, Cocean Liviu, Corbeanu Adriana, Costa Cosmin, Creţu Octavian, Radu Lambrino, Lulciuc Adrian, Moşiu Simion, Oneţ Liliana, Pirtea Marilen, Popescu Carmen, Robu Nicolae, Sarmeş Dan, Supuran Sorin, Tabără Cosmin. Acestora li se adaugă zece primari: Bejera Vasile, Bucur Florin, Filip Petru, Graur Marius, Lupulescu Samuel, Munteanu Sorin, Nastor Gheorghe, Savu Luchian, Stănuşoiu Ionuţ și Tilihoi Sorin.

Robu spune că nu s-au discutat încă funcții, cu o singură excepție. Este vorba despre Marilen Pirtea, căruia îi este rezervat locul de prim-vicepreședinte al filialei. Pirtea pare să fi găsit echipa care asigură unitatea partidului, pentru că, la jumătatea lunii februarie, el declara, pentru deBanat.ro, că își dorește să facă parte „dintr-o echipă care să funcționeze coagulat și monolitic la conducerea partidului”. Alin Popoviciu nu candidează la nicio funcție, dar face parte din echipa care va organiza alegerile, din postura sa de secretar interimar al filialei. El ar putea ocupa această funcție și după scrutinul din 22 aprilie, pentru că secretarul este ales, dar nominalizarea îi aparține președintelui. Întrebat dacă îl va susține pe Popoviciu, Robu s-a eschivat. „Încă nu sunt președinte, vorbim după alegeri”, a spus acesta.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago