Categories: Ziaristu' de terasă

Tupeu de PSD-ist. Matei Suciu: legea suntem noi

Lucrurile sunt banal de simple. În martie 2014, pe atunci senatorul Matei Suciu a fost declarat incompatibil de ANI, fiind acuzat de fals în declarații și incompatibilitate. Suciu a atacat în instanță decizia ANI, dar a pierdut atât la Curtea de Apel Timișoara, cât și recursul de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia ultimei instanțe este definitivă și trebuie pusă în practică. Adică actualul deputat Matei Suciu trebuie să părăsească Parlamentul. Evident, în momentul în care se termină ultima etapă a procedurii, adică sentința este trimisă de la ICCJ la Camera Deputaților. Nu e cale de întors, așa e legea, bună sau rea.

Iată însă cum interpreteazaă deputatul PSD legea într-o declarație dată site-ului Pressalert. „Eu nu am ajuns pe persoană fizică în Parlament, am fost votat de oamenii pe care-i reprezint, așa că nu pot lua de capul meu decizia de a demisiona”, a declarat Suciu, adăugând că, totuși, va demisiona dacă îi va cere conducerea PSD Timiș. Ce să înțelegi de aici? Că va face un referendum printre alegătorii PSD ca să vadă dacă aplică legea sau nu? Iar în al doilea rând, acceptă să demisioneze și dacă i se cere din partea șefilor de partid. Adică partidul e desupra legii. Sau PSD e legea?

Mai trebuie spus că legea în cauză n-a fost dată nici de Soros, nici de multinaționale, nici de „Binom” și nici chiar de extratereștri. A fost dată de onor parlamentarii noștri. Nu știu dacă Suciu era senator sau nu la acea vreme. Or, să vină acum un deputat să spună că el nu respectă legea și va asculta doar de decizia șefilor de partid parcă e prea mult și pentru atât de tupeiștii parlamentari români. Păi dacă ăla care face legea spune că i se rupe de ea, cu ce drept se mai cere românilor să respecte legea? De ce să fiu eu mai fraier și să respect eu legea, dacă domnul parlamentar n-are chef s-o respecte?, se poate întreba orice român. Și pe bună dreptate. Altfel, Suciu mai lasă de înțeles că el răspunde doar în fața oamenilor care l-au votat. Chiar așa? A fost votat pe persoană fizică, vorba lui, sau pe listă de partid? Dintre cei care au votat PSD, câți au pus ștampila doar fiindcă era Suciu acolo? Cum îi găsim ca să-și dea cu părerea dacă Suciu trebuie să plece sau nu? Hai, că deja e ridicol!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

11 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

15 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

15 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

16 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

16 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

16 ore ago