Sirenele care anunță situațiile de urgenta vor suna alternativ, în toata țara, pe durata a patru zile, de marți până vineri, între orele 10 și 15. Este cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor desfășurat în ultimii ani în România. În Timiș se va întâmpla vineri, 21 aprilie.
Anunțul de începere a testului a fost făcut pe Facebook de Departamentul pentru Situații de Urgență, cu îndemnul „#Share ca să nu fim luați prin surprindere”. Conform calendarului exercițiului denumit Prociv 2017, sirenele vor suna marți, 18 aprilie, în județele Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea și Vrancea. Miercuri, 19 aprilie, exercițiul are loc în București, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Iași. Joi, 20 aprilie, vor suna sirenele în Alba, Harghita, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj șii Sibiu. Vineri, 21 aprilie, e ziua în care exercițiul se va derula în Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș și Vâlcea. IGSU va verifica, prin acest exercițiu, și dacă populația a sesizat că sirenele sunt pornite.
La începutul acestui an, Primăria Timișoara a lansat procedura pentru „achiziție serviciu studiu de audibilitate sirene”. Studiul, spuneau reprezentanții PMT, este obligatoriu în vederea „dezvoltării și completării sistemului de înștiințare – alarmare al populației în situații de protecție civilă la nivelul municipiului Timișoara”. În Timișoara sunt, în acest moment, 12 alarme electronice arondate la o centrală de alarmare. „Aceste instalații nu acoperă întreg teritoriul administrativ și nu prezintă garanția de a asigura funcțional înștiintarea – avertizarea și alarmarea populației municipiului Timișoara pentru situații de protecție civilă”, spune cei de la primărie. Studiul pe care vrea să-l facă PMT își propune să identifice zonele care nu dispun de sisteme proprii de alarmare, dar și stabilirea caracteristicilor tehnice ale instalației de alarmare corespunzătoare deficitului existent. Pe baza studiului va fi redimensionat sistemul de alarmare astfel încât acesta să funcționeze minimum 10 ani de acum încolo și vor fi stabilite clădirile pe care vor fi amplasate sirenele: sedii de instituții, școli, spitale, hoteluri.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…