Categories: Cultura

Ceau, Cinema! are nevoie de 2.000 de euro! Timisorenii care iubesc filmele pot da acum o mana de ajutor

Ceau, Cinema! le propune timișorenilor un nou pariu: îi cheamă să-i fie alături și să se implice în organizarea festivalului. E vorba despre un apel de strângere de fonduri, pentru a aduce în fața publicului, la Timișoara, mai mulți invitați din frumoasa lume a filmului.

Ceau, Cinema! este una dintre poveștile frumoase și nebune ale Timișoarei. O mână de oameni, două asociații și peste 20 de voluntari au crescut un festival de buzunar, pe durata căruia spectatori și invitați trăiesc un vis colectiv de vară. Ceau, Cinema! s-a născut pur și simplu din dorința de a-i reîmprieteni pe timișoreni cu filmul, de a-i face să regăsească plăcerea de a vedea un film la grădină, dar și să se convingă, cu propriii ochi, că filmele europene sunt zemoase, proaspete și te țin cu sufletul la gură. Cam ca lubenițele. „Încă de la prima ediție i-am întâmpinat pe spectatori cu lubeniță în loc de popcorn. Și i-am chemat pentru filmul de încheiere la Gottlob. Satul e renumit acum nu doar pentru pepenii dulci, ci și pentru primul cinematograf recondiționat în mediul rural, la 50 de km de Timișoara. Reacția publicului la ediția-pilot ne-a încurajat să continuăm. De atunci festivalul a crescut cu fiecare ediție. De la 35 la 50 de filme. De la 15 la 25 de invitați din lumea filmului. De la 3 la 10 spații de proiecție. E și meritul spectatorilor. Peste 5.000 în cele trei ediții”, spun organizatorii festivalului.

Dacă vă numărați printre cei care s-au bucurat de cele trei ediții ale festivalului, puteți face acum ca povestea să continue și mai frumoasă. Organizatorii Ceau, Cinema! lansează o campanie de crowdfunding, a cărei țintă este colectarea a 2.000 de euro. Banii ar urma să fie folosiți pentru patru invitați mai mult decât la ediția de anul trecut. „Ne-am bazat de la început pe singurii noștri aliați de nădejde: oamenii din lumea filmului care ne susțin și oamenii care vin la filme. Un festival e mai frumos cu mulți invitați, dar nu poate exista fără spectatori. Festivalul Ceau, Cinema! se poate sprijini prin platforma de crowdfunding crestemidei.ro/CeauCinema2017. Acolo puteţi introduce suma cu care doriţi să susţineţi proiectul, urmând să fiţi redirecţionat către pagina de procesare a plăţii. Recompensele vor ajunge la cei care ne susţin într-un interval de 25-40 de zile de la încheierea campaniei”, transmit organizatorii festivalului. Clipul de prezentare și mai multe informaţii puteţi găsi aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago