Categories: PartideUltima ora

Dupa Robu, potopul! Liderul PNL Timis i-a demis din functii pe primarii performanti din judet

Președintele ales al PNL, Nicolae Robu, s-a apucat să facă ordine în filială și a început cu… adversarii! El a demis din funcții mai mulți președinți de organizații, dar a „uitat” să-i și anunțe. Printre ei, Alin Nica, fostul contracandidat al lui Robu la președinție, Petru Roman și Dănuț Groza. Alin Popoviciu este acum șef de organizație!

Nicolae Robu a început să-și impună oamenii în filială, în dauna celor care și-au rezervat dreptul să nu fie de acord cu el. Primele capete căzute au fost cele ale unor președinți de organizații, mulți dintre ei primari, care nu au organizat încă alegeri interne. „Am dat termen până în 10 mai organizațiilor care nu au făcut alegeri să organizeze alegeri. Am numit atunci în funcția de președinți interimari a acelorași președinți, cu mâna întinsă înspre ei să intre în disciplina de partid, să înțeleagă că această organizație este serioasă și nu una în care fiecare face cum îl taie capul. Am alocat pe lângă cele două săptămâni încă o săptămână. Nu am făcut nicio analiză până pe 18 mai și am constatat că, din păcate, unii colegi persistă în atitudinea lor sfidătoare la adresa partidulu. Prin urmare, am decis să-i schimbăm din funcția de președinți interimari pe cei care nu au organizat alegeri”, a declarat Robu.

Printre cei schimbați se numără Dănuț Groza, de la Sânnicolau Mare, Petru Roman, de la Deta, dar și Alin Nica, de la Dudeștii Noi. Fostul contracandidat al lui Robu la președinția PNL Timiș a aflat de la deBanat.ro că nu mai conduce organizația Dudeștii Noi! „Mie nu mi-a spus nimeni. Aceasta se pare că este atitudinea conducerii PNL Timiș la adresa noastră. Dacă așa dorește să se manifeste președintele unificator… Să-și pună niște oameni mai onorabili în toate aceste organizații care au catadcsit să nu fie de acord cu marele stăpân. Să găsească atunci alți oameni. Dacă 46% la alegerile parlamentare în Dudeștii Noi n-a fost de ajuns… Mi se pare că e mai mult decât cele 25 procente obținute pe Timișoara. Se pare că e mai important numărul de voturi decât procentele”, a declarat, pentru deBanat.ro, Alin Nica. Acesta a explicat și de ce nu au avut loc alegeri în organizațiile invocate de Robu. „Ne-am întâlnit și am decis între noi că aceia care nu am făcut alegeri nici nu o să le facem. Să pună pe cine vrea, am văzut că noi nu contăm în filiala PNL Timiș. Să pună, dacă vrea, din secretarele de la primărie sau alți pupincuriști”, ne-a mai spus acesta.

Organizațiile decapitate joi au acum noi președinți, după cum urmează: Sânnicolau Mare – Avram Stănușoiu, Deta – Radu Rotar, Belinţ – Alin Popoviciu, Birda – Cosmin Tabără, Bucovăţ – Gheorghe Pop, Dudeştii Noi – Sorin Supuran, Ghizela – Nicu Bitea, Iecea Mare – Cosmin Buboi, Moraviţa – Balint Petrescu, Niţchidorf – Dan Sarmeş, Pesac – Luchian Savu, Secaş – Claudiu Buciu, Tomnatic – Marius Graur. „Cei mai mulți sunt membri ai BPJ. Unde am avut, în organizația locală, oameni care au acceptat să-și asume interimatul și pe care noi i-am considerat capabili să gestioneze acest interimar, în condițiile pe care le intuim ca fiind unele deloc ușoare, preferința a fost pentru președinți interimari locali (…) Se vor implica îndeaproape responsabilii de zonă. Încercăm să ducem la bun sfârșit sarcina statutară, de a face să avem conduceri legitime în fiecare organizație a partidului”, a explicat Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

6 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

9 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

9 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

10 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

10 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

10 ore ago