Salvati USZODA! Inca o petitie contra unei idei a primarului Robu

Parcul Central va intra în reabilitare în acest an și, cu această ocazie, vechea bază sportivă Uszoda ar putea fi făcută una cu pământul. E doar o ideea a primarului Nicolae Robu, care a stârnit deja o mulțime de reacții negative. A apărut deja o petiție on-line.

Parcul Scudier (Central) va fi modernizat de asocierea Lovrintim SRL – Rogera Prest Com, care a câștigat licitația organizată de Primăria Timșioara și va primi pentru această lucrare aproape 8 milioane de lei. La finalul șantierului ar trebui să avem în centrul orașului o grădină vieneză, după cum susțin reprezentanții municipalității. Când va începe șantierul încă nu se știe, dar, odată cu acesta, un vechi punct de reper pe harta Timișoarei ar putea dispărea. Este vorba despre fosta bază sportivă Uszoda, intrată în patrimoniul PMT acum mai bine de un an. „Analizez foarte serios ideea de a nu mai face nimic la Uszoda și de a face parc și acolo. Avem nevoie de parcuri cât mai multe și cred că merită puțină analiză această idee, de a nu mai construi nimic acolo și de a extinde parcul”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Ideea a stârnit imediat o mulțime de reacții negative. Corneliu N. Vaida a inițiat deja o petiție on-line în sprijinul salvării bazei Uszoda. „Construită în 1926, baza de agrement cunoscută de către timișoreni drept Uszoda a fost ștrandul unde au învățat să înoate majoritatea localnicilor. După Revoluție, aflându-se în patrimoniul Ministerului Învățământului, a fost abandonată. De peste un an, Primăria Timișoara a obținut-o în patrimoniu, iar atunci primarul Robu (în campanie electorală!) promitea timișorenilor renașterea acestei baze de agrement! Azi s-a răzgândit și vrea s-o demoleze (…) Dacă ești timișorean adevărat, semnează – tu și apropiații tăi, pentru a împiedica demolarea acestui loc drag al nostru și a determina administrația locală – respectiv pe Nicolae Robu să-și respecte promisiunea”, este textul acestei petiții.

Citește și: Nu vreti fantana in Parcul Botanic? Robu anunta de cate zeci de mii de semnaturi e nevoie ca sa nu se mai faca

Punctul 91 pe lista promisiunilor din campania electorală din 2016 a primarului Nicolae Robu este chiar modernizarea vechii baze sportive. Săptămâna trecută, o altă petiție on-line a apărut la Timișoara: cea împotriva construirii unei fântâni muzicale în Parcul Botanic. Primarul spunea că ar putea lua în considerare renunțarea la această idee dacă se vor strânge cu una mai multe semnături decât numărul celor care l-au votat. În 2016, edilul a fost preferat de aproximativ 42.000 de timișoreni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

32 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

20 de ore ago