Categories: Primăria Timişoara

Catinel-catinel: Primaria Timisoara mai face un pas spre Drumul Boilor

Primăria Timișoara s-ar putea apuca, în sfârșit, de lucru la șoseaua care trebuie să facă legătura între Timișoara și așa-numitul Drum al Boilor, de la Moșnița. Asta, dacă plenul CL aprobă atât transferul gratuit al unor proprietăți private, cât și plata de la bugetul local a unor cheltuieli ale celor care dețin respectivele terenuri.

Se vorbește de câțiva ani despre șoseaua care ar trebui să lege Timișoara de Drumul Boilor, dar nu s-a putut face nimic concret pentru că în zonă erau mai multe terenuri private. Proprietarii au fost de acord să doneze către municipalitate aceste „plațuri”, dar numai dacă li se plătește de la bugetul local realizarea racordurilor la noul drum și la utilități. Pe ordinea de zi a viitorului plen al CL, consilierii trebuie să fie de acord atât cu donația, cât și cu plata de către PMT a cheltuielilor pentru proprietari. „În urma dezvoltării imobiliare din zonele periurbane ale Timișoarei, traficul de intrare/ieșire din oraș în zonele de penetrație a devenit foarte aglomerat în anumite perioade ale zilei. Acest fenomen este întâlnit și în zona sud-estică a municipiului, unde în localitatea Moșnița au fost dezvoltate numeroase ansambluri rezidențiale (…) În acest caz, este necesară asigurarea unei legături alternative între Timișoara și Moșnița, în special spre zona de nord a localității Moșnița. Acest lucru este posibil prin amenajarea unei legături între Calea Moșniței din muncipiul Timișoara și Drumul Comunal 149 (Timișoara – Moșnița Veche – Bucovăț), denumit și Drumul Boilor (…) Se va putea asigura o legătură viabilă între zonele rezidențiale noi apărute în comuna Moșnița Nouă și rețeaua de străzi din Timișoara. Traseul propus spre amenajare are o lungime de 1.500 de metri și începe pe Calea Moșniței, la sfârșitul carosabilului amenajat al drumului. Tronsonul proiectat se va corela cu traseul de perspectivă a Centurii de ocolire Sud a Timișoarei”, scrie în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

În 2015, consilierii locali au aprobat atât traseul noului drum, care ar urma să plece din intersecția Căii Moșniței din Timișoara cu strada Albăstrelelor și să ajungă în DC149, cunoscut ca și Drumul Boilor, cât și studiul de fezabilitate. Șoseaua pleacă din intersecția Calea Moșniței – str. Albăstrelelor. Conform SF-ului realizat de SC Drum Proiectconsult SRL, lucrarea ar urma să coste 19,4 milioane de lei, cu tot cu TVA, timpul de execuție fiind estimat la opt luni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago