Categories: PoliticieniUltima ora

Deputatul Matei Suciu are o ultima „obtiune”: referendum pentru demiterea primarului Robu

Deputatul PSD Matei Suciu, declarat incompatibil, vrea referendum pentru demiterea primarului Nicolae Robu. El afirmă că un astfel de demers e o „obțiune” constituțională (termenul îi aparține deputatului, care pare să fi lipsit la unele lecții de limba română), fiind convins că timișorenii îi vor spune „out” primarului.

Deputatul PSD Matei Suciu a devenit foarte activ după ce o decizie definitivă a justiției l-a declarat incompatibil, așadar ar trebui să părăsească locul din Camera Deputaților. Lucru pe care nu l-a făcut, motivând c-a fost ales de popor și tot poporul ar trebui să-l schimbe. Până când totuși legea va fi aplicată, Suciu exersează din greu la genul pamfletar, ținta articolelor sale, atunci când nu laudă „realizările” Guvernului Grindeanu, fiind primarul Nicolae Robu. Dacă în precedentele încercări epistolare promovate prin partenerii săi media, Suciu nu spunea nimic, în afară de-a rostogoli multe cuvinte, într-o ultimă postare pe Facebook, el solicită nici mai mult, nici mai puțin decât un referendum de demitere a primarului Robu. „În Constituția României, există noțiunea/obțiunea de referendum. Românii au experimentat-o deja. E timpul ca Timișoara s-o ceară imperativ. Nicolae Robu: OUT!”, arată Suciu. De menționat că pe tastatura de calculator „b” nu este lângă „p”, astfel că termenul „obțiune” nu este greșeală de culegere, ci de altceva ce ține de limba română, ciclul primar. Îndrăgostit de propria lucrare scrisă la pluralul majestății („Ne critică unii și alții, rezistenți de profesie, că n-avem altă treabă mai bună decât să-l atacăm la baionetă pe edilul șef al Timișoarei, cât e ziua de lungă”), Suciu nu explică în epistola sa și cum se poate face un astfel de referendum și, mai ales, dacă e o opțiune (nu obțiune) personală sau a PSD.

Conform Legii 215/2001, a Administratiei publice locale, un referendum pentru încetarea mandatului primarului se poate face la cererea în scris a cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot, care se adresează prefectului. În condițiile în care în Timișoara sunt peste 285.000 de cetățeni cu drept de vot, ar trebui să semneze de referendum mai mult de 71.000 de alegători. În iunie 2016, Nicolae Robu a fost ales aproximativ 42.000 de timișoreni.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

O oră ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

4 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

4 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

4 ore ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

4 ore ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

5 ore ago