Functionara din Primaria Timisoara, in strada: Deranjez tot mai des conducerea institutiei

Un funcționar din Primăria Timișoara susține că s-a săturat de abuzurile comise în instituție. Mirela Toc afirmă că este victima unei răzbunări a conducerii PMT, care, prin noua organigramă, i-a desființat postul și a mutat-o. Femeia va protesta de marți, 13 iunie, pe CD Loga 1, la finele programului de lucru.

„Sunt funcționar în Primăria Timișoara. Din 2007 am sesizat toate încălcările legii în cadrul administrației locale, dar fără niciun rezultat notabil. Deoarece deranjez tot mai intens conducerea primăriei, postul meu a fost desființat, începând cu data de 29 mai 2017 și am fost mutată la Registratură, fiindu-mi restricționat accesul la sistemul informatic al primăriei. Din acest motiv, voi începe cu data de 13 iunie 2017 un protest în fața Primăriei Timișoara împotriva abuzurilor unor șefi din Primăria Timișoara”, a anunțat Mirela Adriana Toc. Aceasta susține că a sesizat, mai multe ilegalități comise de „unii șefi din Primăria municipiului Timișoara (…) fără vreun rezultat notabil, din cauza complicității unor șefi din instituțiile de control care nu au luat nicio măsură”. „Exemplele pot continua. Am înregistrat la DNA Timișoara, în anul 2016, luna martie, un denunț la care am atașat vreo 300 pagini de probe”, mai spune angajata PMT.

Primarul Nicolae Robu spune că știe despre nemulțumirile Mirelei Toc. „Poate protesta unde vrea, noi îi aprobăm. Să depună cerere la Comisia de ordine publică. Comisia va analiza cererea, o va aproba, dar la locul potrivit. Face de ani de zile reclamații și solicitări pe Legea 544 (a liberului acces la informații de interes public – n.r.). Dacă vrea să protesteze, trebuie să respecte legea. Am stabilit ca linie de conduită pentru comisie să aprobe protestele, dar nu neapărat la ora și în locul solicitat, ci unde consideră comisia că e mai potrivit”, ne-a declarat edilul. În PMT este în curs de aplicare noua organigramă, care presupune, pentru unii funcționari, conform declarațiilor lui Nicolae Robu, mutarea dintr-un departament într-altul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

16 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

17 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

24 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

24 de ore ago