Categories: Economic

Record dupa record la aeroport: peste 620.000 de pasageri in primele cinci luni!

Aeroportul Internaţional Timişoara continuă să bată recorduri. În primele cinci luni ale anului, numărul de pasageri a crescut cu 66%, iar cel al numărului de curse, cu 40%. Peste 4.100 oameni au trecut, în medie, în fiecare zi, prin aeroportul timișorean.

În perioada ianuarie-mai 2016, AIT a înregistrat 376.997 pasageri. În intervalul similar din 2017, numărul de pasageri a ajuns la 623.960. De asemenea, în primele cinci luni din 2016 au fost 4.925 curse aeriene, pentru ca în 2017 să fie 6.961 zboruri. Astfel, în medie, zilnic, peste 4.100 de pasageri au tranzitat aerogara timişoreană în acest an. La categoria marfă, cantitatea transportată a crescut cu 1,5%: de la 1544 de tone în primele 5 luni ale lui 2016, la 1569 tone – în aceeaşi perioadă a acestui an. „În fiecare lună înregistrăm adevărate recorduri de trafic. Acest lucru ne bucură, însă ne şi obligă să continuăm într-un ritm susţinut toate investiţiile pe care ni le-am propus să le realizăm până în 2020. Vorbim despre noua aerogară și despre extinderea parcării auto, dar nu numai, totul pentru ca pasagerii noștri să fie mulțumiți de serviciile pe care le oferim”, spune directorul aeroportului, Daniel Idolu.

În perioada ianuarie – mai 2017, destinaţiile preferate ale pasagerilor au rămas aceleaşi, adică Bucureşti, Londra şi Munchen. În această vară, de la Timișoara vor fi disponibile 28 de destinaţii directe, din care 19 destinaţii regulate externe, 4 destinaţii interne şi alte 5 destinaţii de vacanţă în regim charter. În ultima săptămână a lunii mai au început şi zborurile charter de vacanţă. Este vorba despre nouă curse săptămânale spre cinci destinaţii: Antalya (luni, marţi, joi şi vineri), Zakynthos (în fiecare luni), Heraklion (miercuri şi vineri), Santorini (duminică) şi Palma de Mallorca (vineri). Din luna octombrie, de la Timișoara se va putea zbura direct la Frankfurt (zbor zilnic) şi Tel Aviv (luni şi vineri).

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

O oră ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

2 ore ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

3 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

3 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

3 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

4 ore ago