Categories: Zâmbete amare

Sala vrajbei Robu – PSD, pe apa Sambetei. Propunere pentru o noua disputa

Noul ministru al Sportului, același de altfel ca cel din Guvernul Grindeanu, Marius Dunca, a spus zilele trecute, cu subiect și predicat, că nu se va construi nicio sală de sport în Timișoara. Sau, dacă vreți, în Giroc. Mai mult, omul a spus că ar fi nevoie de patru săli de sport în România, dar nici acelea nu au prioritate, fiindcă acum trebuie construite patru stadioane în perspectiva Campionatului European de Fotbal din 2020. Culmea, printre cele patru săli care erau necesare, dar tot nu se fac, nu figura cea din Timișoara. Sau, dacă vreți, Giroc. Era vorba de București, Constanța, una în centrul țării și alta în Moldova. Iar dacă a spus ministrul că nu se face, e clar că se ține de cuvânt. Invers era mai greu, să promită și să și facă.

Să înțelegem de aici că tot circul de câteva luni cu Sala Polivalentă de 16.000 de locuri a fost un bluf? Sau, fiindcă nu mai e Sorin Grindanu premier, Dunca și-a reevaluat prioritățile? Fanii fostului premier vor spune că deja Timișoara (sau dacă vreți, Girocul) a pierdut o ditamai investiție prin plecarea sa din fruntea guvernului. Dar dacă nu e chiar așa? Fiindcă era extrem de previzibil că investițiile pe următoarea perioadă la capitolul obiective sportive vor fi stadioanele de fotbal pentru CE. Iar cum banii de investiții sunt puțini – și nu doar la capitolul sport – mai degrabă înclini să crezi că, cel puțin până în 2020, nu începea nicio sală de sport în Timișoara. Sau, dacă vreți, Giroc. Cu sau fără Grindeanu premier.

Ideea este că în plasa promisunilor cu sala a căzut și primarul Nicolae Robu. Se știe deja despre războiul său cu PSD pe tema amplasamentului sălii. La intenția strict politicianist-electorală a PSD de-a face sala în Giroc, Robu a venit cu o contraofertă, pe care unii au catalogat-o, mai degrabă decât politicianist-electorală, de domeniul unei ramuri a medicinii. Respectiv, nu o dată, ci de mai multe ori, Robu a spus că, dacă PSD își face sală la Giroc (din banii românilor), el va face una în zona stadionului (din banii timișorenilor). Așadar, acum vreo săptămână aveam deja două săli polivalente promise cu mare dărnicie. La căderea Guvernului Grindeanu, Robu s-a arătat fericit, că acum noul guvern va face sala la Trimișoara. Dar uite că nu e așa!

Discuția este dacă Robu va mai face totuși sala în Timișoara în condițiile în care guvernul a zis pas la Giroc. Sau acum nu mai are niciun farmec? Ideea era doar de-a face în oglindă ce face și PSD? Nu face PSD, nu face nici el? În condițiile acestea, aș avea o sugestie. PSD vrea să facă la Surduc o mare zonă de agrement. Timișoara este printre foarte puținele orașe mari din țară care nu au o astfel de zonă. Și când vorbesc de agrement, mă refer la ceva gen aqua-park, nu la discotecile atât de dragi primarului și atât de contestate de către timișoreni în timpul nopților de vară. Or, nu merită Timișoara, timișorenii, o astfel de investiție? Dacă primarul spune că nu merită, prioritate având dublarea sălii de sport a PSD și o fântână cu sclipici, aș mai avea o sugestie. Bonus. Să se caute prin arhivă contractul prin care fosta conducere a primăriei concesiona moca fostul Ștrand al Tineretului. Nu vreau anchete despre cum, unde și de cine au fost sifonați banii, ci doar atât. Ce trebuia făcut pe acel amplasament și dacă s-a făcut. Simplu.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago