ANI tace, Robu nu risca. Sanda Grebla mai asteapta pana sa primeasca teren de casa

Tinerii care ar trebui să primească de la primărie teren gratuit de casă mai așteaptă. Primarul Nicolae Robu încă nu a primit răspuns de la Agenția Națională de Integritate, pe tema eventualelor incompatibilități. Edilul spune, pe de altă parte, că va urma și a doua repartizare de parcele.

La finele lunii martie, Primăria Timișoara a făcut publică lista cu tinerii care au îndeplinit criteriile pentru a primi gratuit un teren de casă. Printre aceștia, Sanda Greblă, cea mai apropiată colaboratoare a primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă, consilierul personal al edilului, consilierul local PNL Grigore Grigoroiu, fiul consilierului local ALDE Ilare Bordeașu, dar și alți angajați din PMT. Între timp, pentru a nu fi acuzat de incompatibilitate, după ce a votat și el criteriile pe baza cărora se putea atribui aceste terenuri, Grigoroiu a decis să renunțe la locul său de pe listă. Pentru a risipi orice dubii, primarul Nicolae Robu a trimis, în luna mai, o adresă către ANI, cerând un punct de vedere oficial legat de eventualele incompatibilități. Răspunsul nu a venit încă, iar Robu nu vrea să riște. „Nu am primit răspuns de la ANI nici până acum. De fiecare dată mi se spune «în curând, în curând». Am dat nu știu câte telefoane și spun «da, este în lucru la Juridic, în redactare». La un moment dat am spus că, dacă nu primesc un răspuns, să consider că ar fi un acord tacit, dar nu prea-mi vine… Consilierul meu Cătălin Iapă sună în fiecare săptămână, i se spune de fiecare dată că în curând vom primi răspunsul”, a explicat, pentru deBanat.ro, Robu. După ce ANI va trimite un punct de vedere, lista trebuie să treacă prin plenul consiliului local. Pe listă sunt, în total, 128 de pretendenți. Terenurile, fiecare cu o suprafață de 300 de metri pătrați, sunt în zona Ovidiu Balea. Vestea bună este că ar trebui să mai urmeze o sesiune de alocări de parcele.„Vom mai face o etapă, tot acolo în zonă, dar atât. E posibil să fie chiar anul acesta, dar trebuie să rezolvăm situația de la prima etapă”, a mai spus primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

12 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

13 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

14 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

16 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

17 ore ago