Hotii au lasat in bezna Parcul Justitiei! Au dat lovitura peste drum de primarie / FOTO

La doi pași de primărie, hoții au lăsat în întuneric unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Timișoarei. S-au furat, fără jenă, acumulatorii stâlpilor de iluminat! Culmea este că niciun polițist local, de la una dintre cele mai performante instituții din România, n-a văzut vreun răufăcător.

Proiectul de reabilitare a Parcului Justiției a prins ultimul tren de finanțare pe fonduri europene și a fost semnat la finele lunii aprilie 2015. Contractul a fost adjudecat de SC Lovrintim SRL, parcul fiind deschis oficial în decembrie 2015. Modernizarea lui a costat 2,09 milioane de lei, cea mai mare parte a banilor fiinf fonduri neramburabile. De acești bani s-au schimbat rețelele de utilități, s-a montat un sistem de irigare și au fost refăcute aleile. Au fost plantate și 109.300 flori, iar pentru a bloca accesul șoferilor nesimțiți pe zonele verzi, au fost puși stâlpișori și opritoare, pe latura dinspre strada George Enescu și pe partea dinspre Bega. În parc au fost montați și 23 de stâlpi cu panouri fotovoltaice, astfel încât aleile să fie iluminate grație energiei solare. De asemenea, a dispărut gardul, spre încântarea primarului Nicolae Robu, care spunea că „parcul arată mult mai bine acum, cu această deschidere a sa, te îmbie pur și simplu să vii în el”.

Edilul pare să fi avut dreptate. Parcul este, într-adevăr, foarte îmbietor, și nu numai pentru îndrăgostiții care vor să se plimbe pe alei sau pentru mămicile ieșite la aer alături de copiii lor. Aflat peste drum de primărie, el a devenit și preferatul… hoților! Aceștia și-au făcut de cap, iar rezultatul „muncii” lor se vede cu ochiul liber de ceva vreme. La ceas de noapte, Parcul Justiției este scăldat într-o beznă aproape totală, care pune pe fugă orice amator de romantism. Asta, pentru că au fost furați 21 din cei 23 de acumulatori ai stâlpilor de iluminat! „Într-adevăr, au fost furați acumulatorii. Hoții au mai lăsat doar doi. S-a făcut plângere la Poliție. Au fost comandați acumulatori noi și în câteva zile situația va fi remediată”, a explicat, pentru deBanat.ro, viceprimarul Dan Diaconu. Dincolo de absurdul situației, rămâne o întrebare simplă: unde erau polițiștii locali? Dacă hoții ajung să acționeze fără jenă peste drum de primărie, la ce ar trebui să se aștepte timișorenii care locuiesc în alte cartiere? Altfel, Timișoara are una dintre cele mai perfomante poliții locale, după estimarea primarului Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

24 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago