Categories: Primăria Timişoara

Robu ii lauda pe subordonatii lui Cojan: E una dintre cele mai bune politii locale din tara!

Păzesc mușcatele, palmierii, au amendat un timișorean pentru o postare pe Facebook. Sunt printre cei mai buni din țară, sunt polițiștii locali din Timișoara! Primarul Nicolae Robu e mulțumit, în mare, de instituția condusă interimar de Dorel Cojan, deși, în 2013, era foc și pară pe agenți.

„Nu mă lamentez niciodată și îi pun la muncă. În fiecare luni dimineață și pe parcursul săptămânii, în diverse momente când umblu prin oraș și văd nereguli, pun presiune asupra Poliției Locale. Vorbind deschis despre cum stau lucrurile, nu pot spune decât că sunt puțini, foarte mulți dintre cei pe care îi avem, așa puțini cum sunt, sunt slabi. Și mai suntem deficitari și la dotări” – primarul Nicolae Robu, în 2013, despre Poliția Locală Timișoara.

„Cred că avem una dintre cele mai bune poliții locale din țară, cunosc activitatea. În același timp, am criticat Poliția Locală de foarte multe ori și o să o critic și în continuare, când nu fac față situațiilor concrete. Sunt destul de mulți polițiști locali, deși cerințele sunt foarte exigente, salariile sunt foarte bune. Se face selecția la angajare din ceea ce se prezintă la concurs. De multe ori, eu îi văd pe polițiști depășiți de cei în jur, le fac observații direct. Pur și simplu, ei stau și parcă nu văd ce se întâmplă. Sunt nemulțumit uneori și de modul în lucrează cei de la centrul de supraveghere video”, primarul Nicolae Robu, în 2017, despre aceeași poliție locală.

Nu toți timișorenii sunt însă la fel de mulțumiți de activitatea subordonaților lui Dorel Cojan. Pe Facebook există chiar și o pagină dedicată unei cereri de demisie a acestuia. Administratorul paginii, Corneliu N. Vaida, este „beneficiarul” unei premiere, fiind amendat de polițiștii locali pentru postările de pe rețeaua de socializare, considerate jignitoare. De-a lungul timpului, agenții au păzit, printre altele, palmieri și jardiniere cu flori. Conform reprezentanților instituției, polițiștii locali amendează la greu nesimțiți care aruncă gunoaie pe domeniul public și bizoni care parchează în locuri nepermise, dar și bicicliști care pedalează prin centrul Timișoarei. În curând, ei vor patrula și pe Bega: a fost cumpărată recent o șalupă, care este încă în probe. La finele acestora, Poliția Navală va intra în pâine. Directorul Poliției Locale este, din 2014, Dorel Cojan. Acesta în continuare interimar, pentru că primarul Nicolae Robu crede că regimul interimar îi face pe oameni să fie mai concentrați asupra sarcinilor de serviciu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago