Robu s-a lamurit: ACS Poli ar putea primi saptamana viitoare bani de la Primaria Timisoara

N-a mai fost nevoie de un răspuns de la Ministerul de Finanțe, iar soluția pentru finanțarea lui ACS Poli s-a găsit pe plan local. Datoriile urmează să fie eșalonate pe 5 ani, ceea ce, spune primarul Nicolae Robu, face posibilă obținerea certificatului fiscal care permite alocarea de bani de la bugetul local.

Cam două săptămâni i-au trebuit primarului Nicolae Robu să lămurească „ecuația” finanțării, de la bugetul local, a lui ACS Poli. „Trebuie să ne lămurim în privința tuturor condițiilor. Am cerut juriștilor și directorului de la Direcția Economică să facă o întâmpinare către Ministerul Finanțelor, ca să clarificăm niște aspecte. Nu am vrea, din nou, din cauza ambiguităților din lege, să fim acuzați că greșim”, declara edilul, pe 7 iulie. Pe 13 iulie, Robu întărea ideea că nu se pune problema alocării de bani. „Ilegalități nu fac și nici nu mă expun, ca prin interpretarea nu știu cui să ajung să am necazuri (…) Să ajung ca fraierul să-mi mai pătez și onoarea și să risc chiar mai mult decât atât? (…) Sper să ajungem să facem o eșalonare a datoriilor și apoi să obținem un certificat fiscal OK, care să ne permită să dăm bani de la bugetul local”, afirma acesta.

Acum, soarele pare să fi răsărit pe strada „Celei Mai Poli Dintre Poli”, așa cum își numește Nicolae Robu echipa de suflet. Și n-a mai fost nevoie de un răspuns de la Ministerul de Finanțe! „Am clarificat lucrurile în plan local. Am analizat tot ce se întâmplă în perioada următoare la club, câți bani vor intra de la LPF, ca drepturi TV, ce se întâmplă cu ei, câți vor merge la plata salariilor restante, câți la ANAF, ce datorie se acoperă din ei și ce rămâne de eșalonat. Se poate eșalona ceea ce permite legea să se eșaloneze. În momentul în care se eșalonează datoriile, obținem un certifical fiscal pe 0, rămânând consemnate datoriile care ți-au fost eșalonate la plată pe 5 ani. Certificatul fiscal permite alocarea de fonduri, pentru că în momentul în care datoriile ți-au fost eșalonate, tu mai ai de fiecare dată în cârcă datoria curentă. O plătești, este în regulă, ea nu mai figurează ca restanță către stat. Certificatul fiscal se dă pe 0, asta prevede legea, și eu sunt un om responsabil, n-o să mă expun niciodată făcând lucruri în contradicție cu legea”, explică acum primarul Timișoarei.

Acest certificat fiscal ar putea fi obținut săptămâna viitoare. În următoarele zile la club ar trebui să intre banii din drepturile TV, via Liga Profesionistă de Fotbal. „Imediat după aceea ce se va face analiza pe concret la ANAF Timiș, unde oamenii sunt pozitivi. Nimeni nu a cerut aici scutirea de datorii. Poli trebuie să-și plătească dările către stat. S-au constituit aceste datorii pentru că s-au făcut eforturi să facă toate plățile către acei creditori care ar fi putut să atragă depunctări. Au rămas datoriile către stat. Acum e timpul plății. Datoriile către stat nu s-au putut plăti mai devreme. Dacă mediul privat ar fi reacționat mai pozitiv față de echipă, atunci fie datoriile erau mai mici, fie nici nu erau”, a mai spus Robu. La echipă sunt, în acest moment, restanțe salariale neplătite de aproximativ patru luni. Altfel, primarul susține că nu știe la cât se ridică, în total, datoriile către stat ale clubului alb-violet. Primii bani de la bugetul local, după doi ani de suspendare a finanțării, ar putea fi alocați săptămâna viitoare. „Depinde cât obținem certificatul fiscal. Nu știu încă despre ce sumă e vorba, nu am stabilit, vom stabili, o sumă frumoasă”, a conchis Nicolae Robu. ACS Poli a câștigat în prima etapă a Ligii I 2017/2018, în deplasare, la Chiajna. La finele săptămânii, alb-violeții vor întâlni acasă pe FCSB.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

34 de minute ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

3 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

5 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

5 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

6 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

8 ore ago