Categories: EconomicUltima ora

Stadion de 12 milioane de euro in Teleorman. Timisoara, ignorata in continuare

E cât se poate de clar, dacă mai era nevoie: Timișoara nu contează pentru guvern. În timp ce în orașul de pe Bega se așteaptă o decizie legată de amplasamentul viitoarei săli de sport, Ministerul Dezvoltării se pregătește să facă stadion la… Alexandria, acasă la președintele PSD, Liviu Dragnea!

Ministerul Dezvoltării a trimis spre dezbatere publică două hotărâri de guvern care prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, în Teleorman. Investiţia este de 55,7 milioane de lei, va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar primăria din Alexandria va contribui cu 1,38 milioane de lei. Conform notei de fundamentare, iată de ce este nevoie de un stadion nou în Teleorman:

„Complexul sportiv este funcţional, fiind utilizat cu dificultate pentru meciurile oficiale, antrenamentele şi activităţile curente ale clubului de fotbal FCM Alexandria. Facilităţile de atletism stau la dispoziţia Clubului Sportiv Judeţean Teleorman (CST), aici având loc antrenamente ale sportivilor afiliaţi clubului (…) Toate construcţiile aflate pe teren sunt într-o stare tehnică sub standardele actuale aplicabile, o parte din aceste construcţii fiind neutilizabile şi abandonate (…) În ceea ce priveste găzduirea de meciuri de fotbal stadionul prezintă următoarele carenţe principale:

  • numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA (4.500 locuri necesare, obligatoriu pe scaune individuale cu spătar mai înalt de 30 cm, în prezent fiind identificate aproximativ 2.000 locuri pe scaune în tribună principală, dintre care unele cu spătar de doar 15 cm)
  • stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă
  • stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV
  • spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate
  • nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore)”

În caz că nu era destul de clar, această investiție este una „de primă necesitate”, pentru că „activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iar cluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”.

Stadionul va avea o capacitate de 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de mp, iar durata de realizare a investiţiei este de 18 luni. Între timp, primarul Nicolae Robu și președintele CJ Timiș, Călin Dobra, se ceartă pe amplasamentul unei ipotetice viitoare săli de sport care ar urma să fie construită în zona Timișoarei. Ministerul Dezvoltării este condus de Sevil Shhaideh, protejata președintelui PSD, Liviu Dragnea. Teleormanul, locul de baștină al lui Dragnea, este unul dintre cele mai sărace județe din țară.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

O oră ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

5 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

7 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

7 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

8 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

8 ore ago