Categories: Alte sporturi

70 de ani de handbal in Timisoara, sarbatoriti cu fast pe semicerc

Cu prilejul aniversării de 70 de ani, de la începutul activității handbalistice, clubul alb-violet organizează Cupa Politehnica, turneul de pregătire ce prefațează sezonul oficial intern. Vineri, 25 august, și sâmbătă, 26 august, spectatorii vor putea vedea la sala „Constantin Jude” patru echipe cu tradiție.

Grundfos Tatabanya KC (Ungaria) este unul dintre cele mai longevive cluburi din handbalul maghiar, cu o revenire de prim plan inclusiv în cupele europene. Gruparea maghiară e cunoscută publicului de la noi mai ales după transferurile a doi remarcabili interi ce au activat în Liga Națională. Demis Grigoraș, adus de la Timișoara în vara anului trecut, și Jakov Vrankovic, transferat de la Dinamo în această vară, sunt doi oameni importanți din formula de bază, alături de handbaliști din fostul spațiu iugoslav precum Bozovic sau Vujovic.

Steaua Roșie Belgrad (Serbia) a cucerit în luna iunie Cupa Serbiei (20-18 în finala cu Spartak Vojput). Echipa pregătită de una din marile legende ale handbalului iugoslav și european, Nenad Perunicic, și-a trecut în palmares al 14-lea trofeu intern, lucru care-i dă drept de participare în fazele inițiale ale cupelor europene.

Minaur Baia Mare a revenit în Liga Națională de handbal masculin, după ce, în ultimii ani, a trăit atât euforia unui titlu național cucerit surprinzător, cât și marea deziluzie a retrogradării. Maramureșenii au din nou ambiție de performanță și îi putem vedea la Timișoara cu jucători atractivi, printre care și fostul alb-violet Iulian Halcă, pe postul de inter dreapta.

„Am revenit în această săptămână în propria sală, ceea ce pentru noi înseamnă foarte mult. Cupa Politehnica e un motiv de bucurie, dar și un ultim prilej de a pune la punct sistemul nostru de joc. Sunt, în general, mulțumit de modul cum ne-am prezentat în cele opt amicale jucate până acum. Nu va fi ușor, cu jucătorii noi în echipa de bază, dar sper să creștem în continuare. Din primele meciuri s-a văzut că suntem pe un drum bun. Mai avem de pus la pus la punct relațiile din apărare, dar am încredere că lucrurile se vor rezolva”, a spus Pero Milosevic, antrenorul lui SCM Politehnica. Noutatea din acest an a Cupei Politehnica este organizarea unui turneu pentru juniori și a unui amical pentru echipa a doua, care evoluează în Divizia A.

Iată mai jos, programul complet al celor două zile de handbal alb-violet, de la sala „Constantin Jude”:

Cupa Politehnica 70
Vineri, 25 august
ora 14:30 – CSU Politehnica Timișoara – Mako KC, amical
ora 17 – Tatabánya KC – CS Minaur Baia Mare, turneu
ora 19 – SCM Politehnica – RK Crvena Zvezda, turneu

Sâmbătă, 26 august
ora 17 – Finala mică
ora 19 – Finala mare

Cupa Poli 70 Junior

Vineri, 25 august
ora 13:30 – CSM CSS Reșița – Adda (Serbia)
ora 15:30 – LPS Banatul Timișoara – Mako KC (Ungaria)

Sâmbătă, 26 august
ora 13 – Finala mică
ora 14:30 – Finala mare

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

50 de minute ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

2 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

2 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

3 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

5 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

6 ore ago