Categories: Zâmbete amare

Bad daddy, good daddy sau despre fascinanta metamorfoza a lui Liviu Dragnea in ochii lui Sorin Grindeanu

Vă amintiți zilele călduroase din iunie? Dat jos de propriul partid din funcția de premier, Sorin Grindeanu începea de la Timișoara o așa-zisă revoluție pentru reformarea PSD. Primul demers în acest trebuia să fie îndepărtarea lui Liviu Dragnea de la șefia PSD. O condiție absolut necesară, nu știu dacă și suficientă. Sau cel puțin asta susțineau Grindeanu și „revoluționarii” săi. Cu toții au început o campanie de terfelire a lui Dragnea, mai ales pe rețelele de socializare. Ba s-a ajuns și la demisii de solidaritate cu Grindeanu. „Daddy” era făcut troacă de porci, un individ avid de putere, care dorea să confiște partidul pe pe persoană fizică, corupt până în măduva oaselor și mare doritor de „teleormanizare” a României, inclusiv a Timișului. Nici opoziția n-a turnat atâtea zoaie pe capul lui Dragnea cât a turnat #teamGrindeanu într-o perioadă relativ scurtă. „Daddy” era infinit mai rău și decât un tată care își viola propriii copii. Acum nu că oamenii n-ar fi avut dreptate, dar…

Vai!, și câtă lume n-a căzut în capcana „reformatorului” care se luptă cu tot ce însemna mai rău pentru social-democrația românească. Unii și-ar fi sfâșiat și cămașa de pe ei pentru a sta în oastea „cheguevarului” Grindeanu care apăra nu doar PSD, ci și județul Timiș de o „teleormanizare” forțată. Ceea ce era, în fapt, o luptă pentru putere, influență în partid și, nu în ultimul rând, bani pentru mulți era o revoluție. Era să zic a bunului simț (sic!). Chiar unii analiști vedeau în Grindeanu un fel de simbol al reformării PSD din temelii.

Iată însă că, doar în câteva zile, totul s-a schimbat cu 180 de grade. Cu coada între picioare, Grindeanu s-a întors la „Daddy”. Ca umilința să fie și mai mare, s-a pus (a fost pus) să dea și interviuri. În care a vorbit de confuzia (bine că n-a spus de insolație) care l-a făcut în iunie să muște mâna stăpânului. Despre întâlnirea cu Daddy care i-a vorbit „părintește” a mai afirmat c-a fost „constructivă”. Dintr-un „Daddy” al naibii de rău și nociv pentru țară, Dragnea s-a transformat instantaneu într-unul bun și înțelegător. „Violatorul” propriilor copii din urmă cu câteva săptămâni era acum „părintele” care și-ar sacrifica propria viața pentru copiii săi. Inclusiv pentru cei rătăcitori.

Cum s-a întâmplat această incredibilă metamorfoză a lui „Daddy” în ochii lui Grindeanu e greu de spus. O transformare comparabilă doar cu cea a lui Saul din Tars în Sfântul Paul pe drumul Damascului. S-a schimbat atât de mult Dragnea în concediul prelungit din Maldive? L-au făcut infinit mai bun noile dezvăluiri privind jaful TelDrum? Sau s-a convins Grindeanu că „teleormanizarea” României o fi bună acum? Or, de fapt, s-a sucit din nou Grindeanu, iar Che Guevara din iunie a redevenit omul care, „noaptea ca hoții”, dădea Ordonanța 13? Unii ar spune că a contat și o funcție de prefect pentru această metamorfoză mai mult decât bizară. Ar fi prea banal, prea ieftin, prea de râsul curcilor acest lucru. Dacă însă funcția de prefect vine la pachet și cu alte beneficii se poate discuta însă despre cum „daddy” cel rău a ajuns „daddy” cel bun.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago