ACS Poli nu primeste bani de la bugetul local! Robu a retras proiectul dupa aproape doua ore de discutii

Plen cu scântei de Ziua Timișoarei. Proiectul prin care ar fi trebuit alocați primii bani către Poli, după doi ani de „secetă”, a fost retras de pe ordinea de zi de primarul Nicolae Robu. A fost nevoie de zeci de minute de discuții, timp în care, din lipsă de cvorum, a căzut și proiectul referitor la rectificarea bugetară care ar fi trebuit să dea 4,6 milioane de lei către alb-violeți.

Cinci milioane de lei și o rectificare bugetară de 4,6 milioane – așa ar fi trebuit să fie, dacă lucrurile ar fi mers așa cum și-ar fi dorit primarul Nicolae Robu la plenul de joi, 3 august. Proiectul a fost ținut secret până cu câteva minute înainte de începerea plenului festiv de Ziua Timișoarei și, în cele din urmă, a fost retras de edil. Întâi, consilierii locali ar trebuit să aprobe o rectificare bugetară de 4,6 milioane de lei, sumă care să se adauge celor 400.000 lei disponibili de la subcapitolul Sport – programe sportive. Cum în sală au fost numai 15 aleși, iar doi, Gabriela Popovici (PSD) și Marius Dugulescu (PMP), s-au abținut, proiectul, care avea nevoie de 14 voturi, a căzut, deși a fost supus la vot de… trei ori! Au urmat zeci de minute de discuții pe tema proiectului care prevedea alocarea efectivă a banilor către Poli. Degeaba a încercat primarul Nicolae Robu să explice necesitatea și urgența unui astfel de proiect, lucrurile nu au arătat deloc bine pentru edil. „Neaprobându-se rectificarea de buget, sunt disponibili doar 900.000 de lei care pot fi alocați, altfel proiectul prevedea un contract pe 5 milioane de lei pentru anul 2017. Neavând rezervă bugetară decât pentru 900.000 de lei, nu se poate pune problema să se angajeze cheltuieli care nu au prevedere bugetară. Un prim amendament ar fi să se înlocuiască suma de 5 milioane cu 900.000 de lei. Vă rog să conștientizați ce pagubă s-ar produce în cazul în care s-ar închide porțile. Nu se poate altfel, sunt restanțe salariale, vine a cincea lună, jucătorii, după trei luni de neplată, pot cere să devină liberi de contract. Există clauze în contract”, a spus edilul.

Unii consilieri au avut și propuneri total rupte de realitate. Marius Dugulescu, de exemplu, a anunțat că votează numai dacă la meciuri vor avea intrare gratis toți cei care au buletine de Timișoara! Lui Robu i- a fost însă tot mai clar că proiectul are șanse minime, așa că, după câteva zeci de minute de discuții sterile, a decis să-l retragă. El a anunțat însă că-l va repune cu proxima ocazie. „Din 2015 nu s-a mai dat niciun ban public, dar acum, după modificarea Legii 69 prin OUG, se spune explicit că pot fi finanțate de către administrațiile publice locale structuri sportive de drept privat. (…) Fără acești bani clubul nu poate funcționa. Nu mai avem când să alocăm alți bani, pentru că până în septembrie nu mai facem ședință de consiliu. Răul cel mai mic ce-l pot face este retragerea proiectului, așa mai rămân două șanse să fie supus la vot. Prin urmare, retrag proiectul pe ordinea de zi! Îmi pare rău că de ziua Timișoarei avem un moment așa de amar, mă gândesc că poate trebuie scoasă pe bursa echipa”, a conchis Robu. ACS Poli și-a calculat un buget, pentru actualul an competițional, de 19,3 milioane de lei și a cerut de la bugetul local o finanțare de la bugetul local de 12,5 milioane de lei, din care 6.04 milioane în 2017. Clubul este într-o situație delicată, cu restanțe salariale de câteva luni la jucători și datorii de peste 1,5 milioane de euro la stat. ANAF a luat, săptămâna trecută, din conturile lui ACS Poli suma de 700.000 de euro, reprezentând drepturi de televizare, bani pe care clubul se baza pentru plata salariilor. Datoriile au fost reeșalonate pe trei ani, cu o „rată” lunară de 50.000 de euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

8 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago