Categories: Economic

AEM Timisoara, la cel mai mic profit din ultimii noua ani

Cea mai mare cifră de afaceri și cele mai mari venituri, dar cel mai mic profit. Este situația din 2016 a producătorului de contoare de energie electrică și gaz AEM Timișoara, al cărui profit s-a înjumătățit față de anul precedent.

AEM Timișoara a înregistrat, la finele lui 2016, cel mai scăzut profit net din 2008 încoace. Afacerile companiei au totalizat aproximativ 328 milioane de lei, în creștere față de 2015, când au fost de peste 314 milioane de lei, iar veniturile au fost de peste 406 milioane de lei, cu peste 5% mai mari față de anul precedent, conform profit.ro. Cheltuielile însă au crescut și ele, astfel că profitul net a fost la jumătate față de 2015, ajungând la 9 milioane de lei.

În luna martie, fostul premier Sorin Grindeanu anunța, înaintea unei vizite la AEM, creșterea economică pe care o va avea România în acest an. „Am venit la o companie care face cinste orașului nostru și României. Îmi doresc să avem multe exemple de acest tip, pentru că înseamnă creștere economică, noi locuri de muncă și o economie sănătoasă, bazată foarte mult și pe export, pentru că de aici, de la AEM, se face foarte mult export. AEM este o companie care poate fi exemplu pentru foarte mulți (…) Am relaxat foarte mult mediul fiscal, sunt reduceri de taxe, toate acele lucruri, ceea ce ajută companiile. Toate acestea vor duce la creștere economică, așa cum ne-am și propus pentru anul 2017, și anume 5,2%. E un lucru pe care îl vom realiza, sunt convins, mai ales cu ajutorul companiilor private”, afirma Grindeanu. AEM este deținută de Claudiu Nicolae Rădulescu, Ionel Pepenică și Olimpia Moica și avea, anul trecut, 1.554 de angajați.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

9 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

14 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

14 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

14 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

15 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

16 ore ago