Un film îndelung așteptat de fanii genului science-fiction. Poate ar trebui să explic și de ce. Valérian și aventurile lui au debutat în 1967 sub formă de benzi desenate, scrise de Pierre Christin și ilustrate de Jean-Claude Mézières, cu numele de Valérian et Laureline.
Valérian este un erou născut pe Pământ în Galaxity, capitala Imperiului Galactic Pământean, secolul al XXVIII. În 2713 se va înrola în serviciul Spațio-Temporal, devenind un înfocat luptător pentru Galaxie. Mézières l-a conceput pe Valérian (care se pare că are un nume est-european, poate chiar românesc), ca pe un răspuns francez la supereroii americani. Rezultatul a fost mult peste așteptări, benzile desenate cu Valérian și partenera lui Laureline fiind traduse în multe limbi și ajungând să inspire generații de artiști. De altfel asemănările dintre lumea exotică din Star Wars și creaturile imaginate de Mézières, l-au făcut pe acesta din urmă să deseneze un episod în care Luke Skywalker, Leia, Valérian și Laureline se întâlnesc în iconicul bar din Star Wars, plin cu personaje exotice din ambele universuri. Seria va mai influenața și celebrul film Al cincilea element, la care a lucrat și Mézières.
Filmul Valerian and the City of a Thousand Planets surprinde un moment din viața celor doi parteneri, ajunși deja cunoscuți, în gloria carierei de agenți spațio-temporali. Ei locuiesc pe stația spațială Alpha, numit și Orașul celor o Mie de Planete. O metropolă a cărei strămoș este actuala Stație Spațială Internațională la care, de-a lungul secolelor, s-au tot adăugat noi module, fie omenești, fie extraterestre. Acest oraș prosper,în care conviețuiesc în pace sute de specii inteligente, din toate colțurile galaxiei, este amenințat chiar din interior de o formă ciudată de radiație ce blochează orice tentativă de acces.
Deoarece zona periculoasă se află în partea umană a orașului, Ministrul Apărării (Herbie Hancock, cunoscut compozitor, Oscar pentru coloana sonoră la ‘Round Midnight) îi ordonă lui Valerian (Dane DeHaan, rol bun în Chronicle din 2012) și partenerei lui Laureline (Cara Delevigne, teribila June Moone din Brigada Sinucigașilor) să afle ce se întâmplă și să rezolve problema, mai înainte de a deveni o problemă galactică.
Decorurile filmului sunt extraordinare. Lumea închipuită de Mézières și pusă pe peliculă de regizorul Luc Besson (Léon, Al cincilea element, Lucy și altele filme la fel de bune) este spectaculoasă, oferind fanilor momente de neuitat.
Din păcate nu are doar părți pozitive. Din dorința de a surprinde și a de a atrage public foarte tânăr, dialogurile sunt schematice, la fel și personajele. Cei doi protagoniști nu au suficientă vlagă pentru a susține rolurile, iar mondenitatea excesivă dată de prezența super vedetei Rihanna trivializează o parte din film.
Dincolo de scăpările de mai sus, filmul este un regal vizual și merită văzut pe un ecran cât mai mare.
Dacă ești pasionat de tehnologie și vrei să aduci performanța la tine acasă, plus cea…
După opt ani, UDMR Timiș va avea din nou un parlamentar. Este vorba de Andrei…
Ziua Națională a României a venit cu probleme pentru pacienții de la Maternitatea Odobescu. O…
Program cu adevărat spectaculos pe toată durata lunii decembrie. Colinde, expoziții, muzică experimentală, dansuri moderne,…
MUNICIPIUL TIMIŞOARA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru…
Alegerile parlamentare ne-au lăsat în brațe cu o realitate grea pentru unii. În realitate aceste…