În cinematografele din malluri rulează acum filmul Valerian and the City of a Thousand Planets. Câteva cuvinte despre acest film. Un film îndelung așteptat de fanii genului science-fiction. Poate ar trebui să explic și de ce. Valérian și aventurile lui au debutat în 1967 sub formă de benzi desenate, scrise de Pierre Christin și ilustrate de…
De la sondaje la Viktor Orban. Paradoxurile alegătorului român

Criteriile pe baza cărora votează românii – sau mai exact o bună parte dintre ei, fiindcă nicio generalizare nu este corectă – nu de puţine ori sunt de-a dreptul extravagante. Şi nu mă refer la mici, bere, găleţi, zahăr sau ulei. Nici măcar la “răul cel mai mic”, principiu existent peste tot în lume. (E…
Citeşte tot articolul
Citeşte şi următoarele articole de acelaşi autor:
Veșnica ei pomenire. ACS Poli, zece ani de când a ieșit din mâinile făuritorului

Au trecut cam zece ani de la înființarea echipei de fotbal ACS Poli Timișoara. Între timp s-a și desființat, fie că acest final l-a tranșat judecătorul după o insolvență ratată, un faliment reușit, fie că pur și simplu echipa a dispărut, nu mai auzim de ea, nu mai mergem să o vedem, nu mai plângem…
Citeşte tot articolul
Citeşte şi următoarele articole de acelaşi autor:
Două atitudini la “moartea” “Regelui Salam”: românul verde Codrin Ştefănescu vs activistul rom Valeriu Nicolae

Sâmbătă după-amiaza România s-a oprit în loc: “murise” Florin Salam, “regale” schelălăielilor, pardon manelelelor. Apoi România a erupt: “regele” a “înviat”! Internetul a luat foc. Ştirea cu David Popovici bătând un record mondial vechi de 13 ani, în proba regină a nataţiei, abia îşi făcea loc într-o dezbatere atât de aprinsă privind “moartea” şi “învierea”…
Citeşte tot articolul
Citeşte şi următoarele articole de acelaşi autor:
- Povestea lui Gigel, cel care mi-a blocat accesul la terasă şi la ultimul James Bond
- Rezistenţa prin… cultură. Sanda Greblă, „Şefa primăriei” din administraţia Robu, e şefa pe cultură în administraţia Fritz
- Lovitură la Fritz. Nicolae Robu are un mare fan în Germania: îl cheamă Cîrpaci şi scrie în… “grapineză”