Santierul de pe Martirilor va fi gata… intr-o zi

Rețelele de utilități le dau de cap constructorilor de pe șantierul din Calea Martirilor. Se întâmplă din nou același lucru care pare să devină regulă: ele sunt „neprevăzute”, stau în calea modernizării și trebuie mutate. Totuși, primarul Nicolae Robu spune că lucrările vor fi gata până la venirea iernii.

Timișorenii care locuiesc în Calea Martirilor trebuie să dea în continuare dovadă de multă răbdare. Șantierul din fața locuințelor lor întâmpină, la fel ca în alte părți, situații neprevăzute. Evident, este vorba despre rețelele de utilități, care „apar” din neant. Primarul Nicolae Robu spune că lucrurile sunt totuși sub control. „Nu există un termen, din moment ce apar asemenea lucruri neprevăzute. Trebuie mutate rețelele de gaz și de apă, normal că termenele inițiale nu mai sunt valabile. Pe tronsonul Mureș – Musicescu s-a turnat asfalt pe partea stângă, cum se merge spre Giroc. Urmează în curând să se deschidă circulația pe acolo și să se lucreze pe partea dreaptă și pe zona de mijloc. Pe porțiunea Mareșal Prezan – Mureș este săpat, s-au oprit lucrările în momentul în care s-a găsit că trebuie mutate rețelele. Acum se lucrează la gaz. Presupun că mai întâi se mută gazul și după aceea intră cei de la Aquatim. După ce vor termina ei lucrările, va avansa repede partea de amenajare de drum și de trotuare. Vor termina până la venirea iernii, sigur, dar abia de săptămâna trecută s-au apucat cei de la gaz. Vor termina tot până la iarnă (…) operațiile celelalte merg mai repede, aici este poticneala. În general s-a lucrat neîngrijit, așa lucrează firmele de construcții în Timișoara”, a declarat edilul.

Teoretic, șantierul din Calea Martirilor a început în primăvara lui 2016. Lucrarea a fost câștigată la licitație de asocierea Superconstruct – Electroechipament Industrial SRL, care va primi aproximativ 9,5 milioane de lei, cu tot cu TVA. Termenul de execuție inițial era de 24 de luni. Este vorba, pe lângă extinderea la patru benzi a Căii Martirilor de la intersecția cu strada Lidia până la ieșirea din oraș, de executarea de trotuare și piste de biciclete, care nu vor fi însă continue, din cauza îngustimii carosabilului, precum și amenajarea intersecțiilor Calea Martirilor – str. Mureș și Calea Martirilor – str. Muzicescu. Vor fi făcute, de asemenea, semnalizarea rutieră, prin marcaje la sol și amplasarea de diverse indicatoare, dar și lucrări edilitare. (sursa foto: www.facebook.com)

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago