CJ Timis nu renunta la datoriile lui ACS Poli. Suma a ajuns la 46.000 euro, de unde ar trebui sa vina banii

Consilierii județeni au votat, miercuri, încheierea unui nou contract de cesiune pentru creanțele pe care ACS Poli le are către CJ. Un act similar a fost încheiat în luna februarie, dar nu a produs efecte și, între timp, a expirat. Banii, peste 200.000 lei, cu tot ce penalități, ar trebui să vină de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

În luna februarie, CJ Timiș și reprezentanții lui ACS Poli au stabilit că, pentru a stinge datoriile pe care le are clubul către proprietarul stadionului, Județul va primi direct, de la LPF, banii pentru chirie, din drepturile de participare în Cupa Ligii. La vremea respectivă, suma era de 183.000 lei și, din cauza neplății, a existat chiar un moment în care unul dintre meciurile alb-violeților era pe cale să nu se dispute. S-a făcut atunci chetă în cadrul clubului și s-a achitat chiria pentru partida respectivă. Banii nu au fost recuperați nici acum și, pentru că respectivul contract, a fost nevoie de o altă hotărâre de consiliu. Conform acesteia, Consiliul Județean Timiș va prelua, printr-un contract de cesiune, din banii pe care trebuie să-i dea LPF către clubul ACS Poli Timișoara pentru drepturile de participare în Cupa Ligii, suma datorată de alb-violeți. Creanțele erau, la data de 28 august, în sumă totală de 212.802,94 lei. Este vorba despre contravaloarea chiriei – 169.140 lei, contravaloarea servicii curățenie – 8.755 lei și majorări de întârziere – 34.907,24 lei. „Este obligația legală a instituției noastre de a recupera datoriile privind închirirerea stadionului”, a explicat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Proiectul a apărut pe ordinea de zi suplimentară a plenului CJ Timiș. Consilierii liberali, prin vocea liderului de grup Nicu Bitea, au cerut retragerea lui, însă propunerea supusă la vot nu a trecut. În aceste condiții, PNL-iștii au votat împotrivă. „Am cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi pentru a găsi o formulă, conform legii, în așa fel încât să putem susține echipa de fotbal. Am pornit anul trecut cu un handicap de minus 14 puncte, dar acum echipa este pe locul șapte, mergem bine. Vrem să ne punem la masă cât mai mulți și să căutăm o formulă legală și corectă pentru a susține echipa de fotbal”, ne-a declarat Bitea. Ar mai trebui spus că la ACS Poli sunt asociați Primăria Timișoara, CJ Timiș și Universitatea Politehnica. CJ este proprietarul stadionului, iar clubul trebuie să achite chirie pentru fiecare meci pe care îl joacă acasă.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

5 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

7 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

8 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

9 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

14 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

15 ore ago