Categories: Primăria Timişoara

Impozitele majorate cu 500% depind de o comisie care nu exista si un vot in CL Timisoara

De anul viitor, la Timișoara, cei care își lasă clădirile să se degradeze și nu își îngrijesc terenurile ar trebui să plătească impozite și de cinci ori mai mari. Până la 31 decembrie însă, „lista neagră” ar trebui aprobată, punct cu punct, în plenul CL, după ce a fost stabilită de o comisie specială. Aceasta nu există încă.

Taxa pe paragină ar trebui să fie aplicată de la 1 ianuarie 2018. Pentru asta, până la 31 decembrie 2017, Consiliul Local Timișoara ar trebui să emită hotărâri pentru fiecare proprietate în parte, dintre cele care ar putea cădea sub incidența acestor majorări. „Taxa pe paragină poate fi aplicată atunci când vom avea hotărâri de consiliu care nominalizează clădirile și proprietarii pentru care au fost îndeplinite toate procedurile: s-au făcut notificări și s-au făcut constatări ale stării de degradare. Stabilirea unor obligații fiscale suplimentare și încasarea lor cu 1 ianuarie 2018 se pot realiza dacă sunt hotărâri de consiliu emise până la 31 decembrie. Dacă ele apar după 1 ianuarie 2018, ele produc efect în anul fiscal următor. S-au făcut înștiințări, au fost emise somații și s-au dat niște termene. Ele trebuie verificate”, a explicat Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale. Impozitul pentru clădirile neîngrijite va fi majorat cu de la 300 la 500%, în funcție de un punctaj calculat de o comisie specială formată la primărie. În cazul terenurilor, majorarea este cuprinsă între 250 și 500%, dacă acestea sunt neîngrijite doi ani la rând. La finele lui iulie, consilierii locali au aprobat o hotărâre conform căreia se modifică documentele care stau la baza HCL inițiale prin care au fost majorate cu până la 500% impozitele pentru clădirile și pârloagele din intravilanul Timișoarei. Una dintre prevederile noii HCL se referă la constituirea, prin dispoziție a primarului, a unei comisii mixte de control. Aceasta va fi înființată în perioada următoare.

Amenzile pentru cei care nu-și întrețin clădirile vor fi necruțătoare. Vom da cât de des ne lasă legea pentru toți proprietarii de clădiri din centrul istoric și Piața Victoriei care nu-și întrețin clădirile. Acest areal reprezintă emblema Timișoarei. Se apropie anul 2021, nu putem să primim 1,5 milioane de vizitatori cu toate clădirile scorojite, încât să lăsăm impresia că suntem în țara nimănui.
Primarul Nicolae Robu, despre amenzile pentru cei care nu-și întrețin clădirile

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago